Tarif

Mac and Cheese

Son zamanların en popüler makarna tariflerinden biri olan Mac and Cheese nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna
Tencere, Fırın
Mac and Cheese

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g chifferi rigati makarna (dirsek makarna)
20 ml zeytinyağı
150 g Pınar Cheddar Peyniri
Pınar Ürünü
150 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
1 diş sarımsak
75 g un
350 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
200 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
5 g tuz
3 g karabiber
20 g toz şeker
25 g Pınar Hardal
Pınar Ürünü
50 g ekmek kırıntısı (panko)
50 g parmesan peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlamak için geniş bir tencerede su kaynatın, kaynayan suya zeytinyağı, bir tutam tuz ve makarnaları ekleyip 7 dk. haşlayın.
  • Cheddar ve kaşar peynirlerini ayrı ayrı rendeleyip kenara alın.
  • Bir tavada 75 g tereyağını eritin, ince doğranmış sarımsak ve unu ekleyip kavurun. Kavrulan una süt ilave ederek koyu akışkan bir beşamel sos elde edin.
  • Ardından sosun altını kısın. Rendelenmiş cheddar, kaşar peyniri, krema, tuz, karabiber, toz şeker ve hardalı ekleyip peynirler eriyene kadar karıştırın. Çok koyulaşırsa ara ara süt ekleyebilirsiniz.
  • Haşlanmış makarnayı süzüp, peynirli sos ile güzelce harmanlayın. Daha sonra büyük bir borcam veya demir döküm tavaya alın.
  • Bir kasede; 25 g tereyağı, ekmek kırıntısı ve parmesan peynirini karıştırın.
  • Soslu makarnanın üzerine eşit bir şekilde serpin.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun.
Paylaş

Yorumlar (2)

LeventYaşar
25.06.2020

İlk fırsatta deneyeceğim

Melih Yıldırım

Dene ve yorumlarını bizimle paylaş 👨‍🍳👍

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karidesli Linguine
35 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Lazanya Milano
45 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mantarlı Tagliatelle
30 Dakika
4-6 Kişilik