add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Macha Çaylı Ispanaklı Kek

Daha önce böylesine sağlıklı bir kek yapmış mıydınız bilmiyorum ama mutlaka denemelisiniz...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tuzlular
Fırın
Macha Çaylı Ispanaklı Kek

Malzeme Listesi

3 adet yumurtanın beyazı
80 g bal
1 adet himalaya tuzu (tane karabiber büyüklüğünde)
100 ml sade soda
15 g hindistan cevizi yağı
240 g Pınar Light Yoğurt
420 g tam buğday unu
1/2 demet ıspanak
10 g zeytinyağı
5 g macha tozu
40 g kurutulmuş yaban mersini
20 g ay çekirdeği içi

Nasıl Yapılır?

  • Ispanak püresi için iyice yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağını ve macha tozunu ilave ettikten sonra tüm malzemeyi püre haline getirin. Ispanak püreniz hazırdır.
  • Yumurtanın beyazlarını, balı, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
  • Hindistancevizi yağı, hazırladığınız ıspanak püresini ve Pınar Light Yoğurdu ekleyin. 1 dakika daha çırpın.
  • Elenmiş unu karışıma azar azar yedirin. Spatulayla karıştırın.
  • En son olarak ay çekirdeği içi ve kuru yaban mersinini ekleyin. Spatulayla karıştırmaya devam edin.
  • Kek hamurunu 10 g zeytinyağı ile yağlanmış demir döküm kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Püf Noktası

Enerji: 216,1 kalori
Karbonhidrat: 35,5 g
Protein: 8,6 g
Yağ: 5,2 g
Lif: 5,1 g

Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Paylaş

Yorumlar (1)

Bahar Yılmaz
25.12.2019

Yumurta sarılarını neden kullanmıyoruz

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Ekşi Kremalı Tuzlu Muffin
35 Dakika
8-10 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Yeşil Sebzeli Kinoalı Kek
20 Dakika
1 Kişilik