Tarif

Maki Sushi

Kendi sushinizi kendiniz yapabilirsiniz. Hem de en lezzetli haliyle...
60 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Soğuk
Maki Sushi

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g sushi pirinci
25 ml pirinç sirkesi
55 g toz şeker
24 g tuz
8 ml mirin sirkesi
300 ml su
300 g somon
150 g salatalık
25 g wasabi
20 g zencefil turşusu
200 ml soya sos
3 adet yaprak yosun (nori)

Nasıl Yapılır?

  • Sushi pirincini soğuk suda, kırmadan yavaş bir şekilde 3 defa yıkayın. Yıkadıktan sonra 15 dk soğuk suda bekletin.
  • Daha sonra süzgeçten geçirin ve 15 dk bekletin.
  • Pirinçler kuruduktan sonra, pirinç makinasına koyup suyunu ilave ederek çalıştırın.
  • Ayrı bir tencereye pirinç sirkesi, tuz, şeker ve mirini koyun. Bir kaşık yardımıyla ocakta kaynatmadan ısıtın.
  • Makinada pişen pirinçleri bir kaba alarak 10 dk dinlendirin.
  • Üzerine ocakta yapılan karışımı ekleyin ve pirinçlerle beraber karıştırın.
  • Bu aşamada sushi pirinci hazır olmuş demektir. Streç filme sarıp oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
  • Somon balığını temizledikten sonra ince şeritler halinde kesin. Temiz bir tahta kullanmaya özen gösterin.
  • Salatalıkların iç kısımlarını temizledikten sonra kabuğu ile birlikte ince uzun şeritler halinde kesin.
  • Wasabi’yi su ile karıştırın, hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
  • Sarma işlemine başlamadan önce sushi hasırını streçle sarın. Bu sushinizi daha rahat sarmanızı sağlayacaktır.
  • Nori’nin yani yaprak yosunun bir tarafı parlak bir tarafı mattır. Parlak tarafı dışarıda kalacak şekilde sarmaya özen gösterin.
  • Hasırın uzun tarafı karşıya gelecek şekilde önünüze koyun.
  • Yosunun mat tarafı size bakacak şekilde üzerine yerleştirin.
  • Yaprak yosunun yarısına kadar 50-55 g pirinci her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
  • Pirincin tam ortasına parmak ucuyla wasabi ilave edin.
  • Şeritler halinde kesilen somon ve salatalığı tam ortasına koyun ve daha sonra sıkı sarma işlemine başlayın.
  • Sarma işleminde dikkat edilmesi gereken şey balığın tam ortada olması ve sıkı sarılmasıdır.
  • Bu işlem bittikten sonra bir sushiden 8 eşit parça olacak şekilde kesin.
  • Soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (12)

İnci Dinek
30.03.2020

Bu malzemeleri nerden bulubilirizchef 😊👍

Murat Yıldız
30.03.2020

Bu malzemelerin çoğu makrocenter alışveriş mağazasında var

İnci Dinek
30.03.2020

Super harika tesekkur ederim şef

Tuncer Hüsnü Karslı

Sushi pirinci derken?

Murat Yıldız
10.08.2020

Bildiğimiz sushi pirinci, büyük süper marketlerden bulabilirsin.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik