add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Mandalina Reçeli

Enfes tatta mandalina reçeli tarifi.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Reçeller
Tencere
Mandalina Reçeli

Malzeme Listesi

2 kg mandalina
510 g toz şeker
1/2 adet limon
400 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Mandalinaları güzelce yıkayın.
  • Toz şekere suyu ekleyerek kaynatın.
  • Mandalinaların kabuklarını soymadan bütün olarak şerbete ilave edin.
  • Şerbetle birlikte mandalinalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince limon suyunu mandalinaların üzerinde gezdirin, ocağın altını kapatın.
  • Reçel karışımımız ılıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

Reçel henüz sıcak iken kavanoza aktarılıp kapağı kapatılmamalıdır.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Çekirdekli Ayva Reçeli
150 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Bal Kabağı Reçeli
80 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Portakallı Havuç Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik