Tarif

Mantar Dolgulu Su Böreği

El açması Su Böreği, Türk mutfağında bir tepsi böreği çeşididir. Gerçek fırında su böreği tarifi nasıl yapılır? Videolu anlatımı ile orijinal Su Böreği yapımı: bol malzemeli çıtır bir su böreği yapmanın püf noktaları nelerdir?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 12B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
300 g elenmiş un
10 g tuz
3 adet yumurta
30 ml ılık su
İç Harcı için:
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet kırmızı kapya biber
200 g kestane mantarı
200 g istiridye mantarı
200 g kültür mantarı
4-5 dal taze kekik
pul biber&karabiber&tuz
Hamuru Haşlamak için:
5 litre su
15 g tuz
zeytinyağı
Yufka Aralarına Sürmek için:
Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: Elekten geçirilmiş un ve tuzu bir kapta karıştırıp temiz bir tezgaha dökün. Ortasına havuz şeklinde bir çukur açıp yumurtaları içine kırın. Yavaş yavaş un ve yumurtayı birbirine yedirmeye başlayın. Ara ara ılık su ekleyerek hamurun toparlanmasını sağlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürün (yaklaşık 15 dk.)
  • Orta yumuşaklığa ulaşan hamuru elinizle düzeltip üzerini nemli bir bezle kapatın ve 25-30 dk. dinlenmeye bırakın.
  • İç Harcı için: Soğan, sarımsak, biber ve mantarları küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip soğan ve sarımsakları yüksek ısıda sotelemeye başlayın. Ardından biber, mantar ve taze kekikleri ekleyip karıştırın. Tüm malzemeler sotelendikten sonra tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirip ocaktan alın.
  • Hamurları Haşlamak için: Derin bir tencerenin içine bolca su (5 litre), bolca tuz ve biraz da sıvı yağ ekleyip iyice kaynatın.
  • Dinlenen hamuru un serptiğiniz bir tezgaha alın ve elinizi unlayarak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.Her bezeyi ince kalınlıkta merdaneyle açın. Taban hamurunu biraz daha kalın ve büyük açmaya özen gösterin ve boyutlarını da fırın kabınızın büyüklüğüne göre ayarlayın.
  • Kaynayan tuzlu suda açtığınız her hamuru (tek tek olacak şekilde) yaklaşık 30 saniye kaynatın. Hemen ardından süzgeçle tencereden çıkarın ve buz gibi soğuk suyun içine atarak şoklayın. Soğuk suyun içinde biraz beklettikten sonra yufkayı çekerek çıkarın ve fazla suyunu hafifçe sıkın.
  • Boş bir fırın kabını, eritilmiş bol tereyağı ile yağladıktan sonra; tabanı için olan haşlanmış hamuru kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Tüm hamur katmanlarının üzerini erimiş tereyağı sürmeyi unutmayın!
  • Tepsinin ortasına ulaştığınızda yani yarıya geldiğinizde hazırladığınız mantarlı iç harcı eşit olarak yayın ve diğer hamur katmanları da aynı şekilde tamamlayın.
  • Böreğin en üst katına da bol tereyağı sürdükten sonra önceden ısıtılmış odun fırınında 20 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen su böreğini 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Ev tipi bir fırında pişirmek için; önceden ısıtılmış alt üst fanlı ayarda, yaklaşık 210˚C’de 1 saat kontrollü olarak pişirin.
*Hamurları, parçalanmaması için çok fazla karıştırmadan yeteri kadar haşlamaya özen gösterin.
*İç harcını kıymalı veya beyaz peynirli olarak yapabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kıymalı Çi Börek Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Su Böreği
80 Dakika
8-10 Kişilik
303B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çi Börek
50 Dakika
4-6 Kişilik
30B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Tezcan Yüceünüvar

Ellerinize sağlık şefim. Fakat tabağın deseninden ya da orucun etkisinden , görselialgılamakta zorluk çektim. 🤦🏻‍♀️

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 23.04.2022

Merhaba, o zaman fotoğrafı yana kaydırarak veya kısık ateş tv youtube kanalımızdan videosunu mutlaka izleyin 😅👍

Tezcan Yüceünüvar

Teşekkür ederim şefim.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 25.04.2022

🤩 Rica ederiz afiyet olsun.