Tarif
Mantar Sos Tarifi
Her lezzeti daha da güzelleştirecek mantar sos tarifi... Yapması pratik, herkesin çok seveceği mantar sos tarifi nasıl yapılır gelin birlikte bir göz atalım.
15 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Kısık Ateşte
Paylaş
- 51B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g mantar
25 ml sıvı yağ
5 g un
60 ml su
1-2 tutam karabiber
1-2 tutam tuz
10 g ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Mantarların saplarını ayırın ve baş kısımlarını nemli bez ile silin.
- 2Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesin.
- 3Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavurun (yaklaşık 2-3 dakika).
- 4Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırın.
- 55-6 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyin.
- 6Su ile unu açıp kremalı mantara ilave edin.
- 72-3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
- 8Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
- 9Sosu sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.