Tarif

Mantarlı Tagliatelle

Eşsiz İtalyan lezzeti mantarlı tagliatelle tarifi!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna
Tencere
Mantarlı Tagliatelle

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g makarna
1 adet soğan
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
240 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
1 diş sarımsak
8 adet mantar
5 dal taze kekik
3 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kremalı mantar soslu makarna hazırlamak için; kaynayan suya makarnaları ilave edin, üzerine tuz ekleyin. Ara ara makarnayı karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Bir tencereye sıvı yağ dökün. Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları tavaya ilave edin ve soteleyin.
  • Mantarları da ince ince doğradıktan sonra tavaya ekleyin. Kremayı ilave edin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Makarna tarifimizin bu aşamasında pişen makarnaları süzün.
  • Sosun üzerine rende kaşar peynir ekledikten sonra süzülen makarnayı sosa ekleyin 1-2 dakika sosla birlikte pişirin.
  • Kremalı mantar soslu makarnayı servis tabağına alın. Üzerine biraz daha rende kaşar peyniri serpin. En üste de kekik yapraklarını yerleştirerek tabağı süsleyin.
  • Sürpriz misafirleriniz için kolayca hazırlanan ve damaklarda harikalar yaratacak enfes bir tarif. Leziz kremalı mantar soslu makarnamız hazır. Afiyet olsun!
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

ElifKavak
27.03.2020

Merhaba krema yerine (ev) yogurt mayası kullanılabilir mi

Kısık Ateş
27.03.2020

Merhaba Elif, kremanın yerini tutacağını sanmıyoruz. Dilersen dene fakat lezzet açısından krema kullanman daha doğru olur.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karidesli Linguine
35 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Lazanya Milano
45 Dakika
2-4 Kişilik