Tarif

Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi

Tam mevsiminde yapabileceğiniz kuru domatesli mantarlı taze börülce yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 145
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
200 g kültür mantarı
2 adet taze domates
1/2 kg taze börülce
100 g kuru domates, küp doğranmış
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
10 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ikiye üçe bölün.
  • Zeytinyağın yarısını derin bir tencereye dökün, soğan ve sarımsakları 2-3 dk. kavurun.
  • Mantarları jülyen doğrayıp tavaya ilave edin, yüksek ateşte 4-5 dk. kavurun.
  • Taze domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  • Sırasıyla doğranmış domates, taze börülce ve kuru domatesleri tencereye ilave edin.
  • Tatlandırmak için tuz, karabiber ve toz şekeri de ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 25-30 dk. pişmeye bırakın.
  • Tahmini sürenin börülcelerin yumuşayana kadar olduğunu unutmayın. Börülcelerin daha diri kalması için pişirme süresini azaltabilirsiniz.
  • Piştikten sonra kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirip, 30 dk. dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
30B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.