Tarif

Mastave

Osmanlı mutfağının ilk soğuk yemeği olarak bilinen Mastave, nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı yaprağı
60 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
3 g tuz
15 g çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını güzelce yıkayın, sap kısımlarını ayıklayın ve orta irilikte doğrayın.
  • Orta boy bir tencerede su kaynatın içerisine bir tutam tuz atın.
  • Tuzlu kaynar suya pazıları ekleyip, 4-5 dakika haşlayın.
  • Haşlanan pazı yapraklarını bir süzgece alın ve suyunu iyice süzdürün.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, brunoise doğradığınız soğanları kavurun ve kenara alın.
  • Süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Haşlanan pazı yaprakları ve kavrulmuş soğanı karıştırarak güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve çörek otunu serpiştirin.
  • Son dokunuş olarak üzerine zeytinyağı gezdirerek servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/teos-24-prc-ymk-seti-krem-rf-nano-dg75 adresinden ulaşabilirsiniz!

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?