add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Mayalı Poğaça

Klasik mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Mayalı Poğaça

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
90 g Pınar Yoğurt
Pınar Ürünü
45 g toz şeker
10-15 g tuz
15 g kuru maya
85 ml zeytinyağı
1 adet yumurta beyazı
375 g un
150 g tuzsuz lor peyniri
10 dal maydanoz
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabında süt, yoğurt, toz şeker, tuz, kuru maya, zeytinyağı ve yumurta beyazını iyice karıştırıp 5 dk. dinlendirin.
  • Daha sonra unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru kaptan alıp tezgah üzerinde 5 dk. daha yoğurduktan sonra tekrar kaba alın. Üzerini temiz bir bezle kapatarak yaklaşık 2 saat ılık bir yerde mayalandırın.
  • 2 saatin sonunda hamuru tezgah üzerinde biraz daha yoğurup hamurun havasını aldırın.
  • Daha sonra yumurta boyutunda eşit bezeler koparıp bir tezgahta yuvarlayarak şekil verin. Tekrar üzerini kapatıp 5 dk. dinlendirin.
  • Bu esnada maydanozun yapraklarını ayıklayıp doğrayın ve tuzsuz lor peyniri ile bir kapta karıştırın.
  • Hamuru baş parmak ile bilek arasındaki tombul kısım ile bastırıp ortasına maydanozlu karışımdan koyarak ikiye katlayın.
  • Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Son olarak tepside de yarım saat bekletin.
  • 1 yumurta sarısını fırça yardımı ile bütün poğaçaların üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk. pişirin. Afiyet olsun.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (6)

Özlem Karakoç
24.05.2020

Merhabalar tarifi verince kaşık ve bardakla verirseniz daha iyi olur bence🤗🤗

Murat Yıldız
24.05.2020

Gramaj genelde en çok kullanılan ve garanti sonuç verir,Sizler bu gramajları internetten çeviriniz eğer takıldığınız yer olursa seve seve yardımcı olabiliriz 🤘🤘

Murat Yıldız
24.05.2020

Ölçü dönüştürme tablomuzdan yardım alabilirsiniz. 😊

AslıhanSARITAŞ

Poaçayı dün yaptım çok tuzlu oldu.

Murat Yıldız
06.06.2020

Normalde 10 gr tam geliyor ama tuz kalitesinden veya içine koyduğunuz peynirde tuzlu olabilir mi??

AslıhanSARITAŞ

Ben ölçüyü seviyorum garanti oluyor

Murat Yıldız
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik