Tarif

Mayalı Poğaça

Klasik mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır? Mayalı poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Mayalı Poğaça
Paylaş
  • 40B
  • 257
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 ml Pınar Süt
Pınar
90 g Pınar Yoğurt
Pınar
45 g toz şeker
10-15 g tuz
15 g kuru maya
85 ml zeytinyağı
1 adet yumurta beyazı
375 g un
İç Harcı için:
1/2 demet maydanoz
150-200 g tuzsuz lor peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabında süt, yoğurt, toz şeker, tuz, kuru maya, zeytinyağı ve yumurta beyazını iyice karıştırıp 5 dk. dinlendirin.
  • Daha sonra unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru kaptan alıp tezgah üzerinde 5 dk. daha yoğurduktan sonra tekrar kaba alın. Üzerini temiz bir bezle kapatarak yaklaşık 2 saat ılık bir yerde mayalandırın.
  • 2 saatin sonunda hamuru tezgah üzerinde biraz daha yoğurup hamurun havasını aldırın.
  • Daha sonra yumurta boyutunda eşit bezeler koparıp bir tezgahta yuvarlayarak şekil verin. Tekrar üzerini kapatıp 5 dk. dinlendirin.
  • Bu esnada maydanozun yapraklarını ayıklayıp doğrayın ve tuzsuz lor peyniri ile bir kapta karıştırın.
  • Hamuru baş parmak ile bilek arasındaki tombul kısım ile bastırıp ortasına maydanozlu karışımdan koyarak ikiye katlayın.
  • Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Son olarak tepside de yarım saat bekletin.
  • 1 yumurta sarısını fırça yardımı ile bütün poğaçaların üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Pastırmalı Sucuklu Milföy Börek
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kayseri Mantı
30 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Özlem Karakoç
· 24.05.2020

Merhabalar tarifi verince kaşık ve bardakla verirseniz daha iyi olur bence🤗🤗

Murat Yıldız
· 24.05.2020

Gramaj genelde en çok kullanılan ve garanti sonuç verir,Sizler bu gramajları internetten çeviriniz eğer takıldığınız yer olursa seve seve yardımcı olabiliriz 🤘🤘

Murat Yıldız
· 24.05.2020

Ölçü dönüştürme tablomuzdan yardım alabilirsiniz. 😊

AslıhanSARITAŞ
· 05.06.2020

Poaçayı dün yaptım çok tuzlu oldu.

Murat Yıldız
· 06.06.2020

Normalde 10 gr tam geliyor ama tuz kalitesinden veya içine koyduğunuz peynirde tuzlu olabilir mi??

AslıhanSARITAŞ
· 05.06.2020

Ben ölçüyü seviyorum garanti oluyor

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi