Tarif

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi

İki bakliyatın birleşimi ile muhteşem olan , yaprak sarma tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
150 g yeşil mercimek(haşlanmış,yarı pişmiş,suyu süzülmüş)
150 g ince köftelik bulgur(yıkanmış)
1 adet kuru soğan
15 g domates salçası
5 g karabiber
5 g nane
1/4 demet maydanoz
50 ml zeytinyağı
7 g tuz
200 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları iyice yıkayın .
  • Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın.
  • Hepsini altına yaprak serilmiş tencereye koyup en son üzerine bir iki yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın.
  • Yapraklarının üzerine tabak kapatıp, 200 ml kadar kaynar suda eritilmiş 15 gram salçayı üzerine dökün.
  • Yaprakların hizasına gelecek kadar kaynamış su ekleyin.
  • Orta ateşte pişirip servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Lahana Sarması Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
252B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
52B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.