add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Meyveli Parfe

Parfe kelimesi Fransızca kökenli olup “mükemmel” anlamına gelmektedir. Aslında pratik yapılışı ve özel lezzeti ile dikkat çeken dondurulmuş bir tatlıdır. Denemenizi öneririm... Meyveli Parfe nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Tatlı
Karıştırma, Dondurma
Meyveli Parfe

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta sarısı
160 g toz şeker
3 adet yumurta beyazı
200 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
15 ml taze sıkılmış limon suyu
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
50 g toz şeker (üzeri için)
50 g toz Antep fıstığı (üzeri için)
50 g taze çilek (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın.
  • Ayırdığınız yumurta sarılarını 160 g toz şeker ilavesiyle beyaza çalan bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
  • Ayrı bir yerde ayırdığınız yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, yüksek devirde katı bir köpük kıvamı alana kadar karıştırın.
  • Yine ayrı bir kaseye aldığınız kremayı katı bir hal alana kadar çırpın.
  • Taze sıkılmış limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını kremaya ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Elde var üç ayrı karışım. Toz şekerle birlikte çırptığınız yumurta sarılarına katı bir kıvam alan kremayı ekleyin. Çırpılmış yumurta beyazlarını azar azar ekleyip sönmemeleri için bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Bu aşamada mikser kullanmayın!
  • Hazırladığınız parfe karışımını arzuya göre büyük ya da küçük silikon kek kalıplarına veya fotoğraftaki gibi kuplara paylaştırın. Üzerlerini streç filmle kapladığınız tatlıları, derin dondurucuda en az iki saat dondurun.
  • Servisinde kullanmak ve süslemek için; 50 g toz şekeri, toz Antep fıstığıyla birlikte kavurarak şekerin erimesini ve Antep fıstıklarıyla karışmasını sağlayın.
  • Derin dondurucuda bekleyen parfeleri, dondurucudan alıp kısa bir süre oda ısısında bekletin.
  • Hazırladığınız Antep fıstıklı karışımı servis kuplarına paylaştırın, dilerseniz aralarına Antep fıstıklı harçtan ve doğradığınız çilek dilimlerini koyarak kat kat olacak şekilde servise hazırlayın.
  • Kat kat bir görünüm elde etmek için her seferinde parfenizi dondurucuda bekletmenizi öneririm. Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.

Püf Noktası

*Parfe için kullanacağınız kupların ağız kısmının geniş olmasını tercih edin. Geniş ağızlı kaplar malzemeleri daha kolay yerleştirmenize yardımcı olur. Bu sayede daha düzgün katmanlar elde edebilirsiniz.
*Tatlınızı farklı meyveler kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Aygün Araz
05.06.2020

Eline sağlık ustacığım

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik