Kısık Ateş
Tarif

Meyveli Tart Tarifi

Kolay Meyveli Tart Tarifi: Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kolay meyveli tart tarifi ile hem tatlı krizlerinizi giderecek hem de sofranıza görsel bir şölen katacaksınız. Kıtır tart hamuru, enfes krema dolgusu ve mevsimin taze meyveleriyle hazırlanan bu tarif, her ısırıkta damakları şenlendirecek. Çilek, kivi, şeftali ve kırmızı erik gibi renkli meyvelerle süslenen bu meyveli tart, göz alıcı sunumuyla misafirlerinizi etkilemeye hazır. Lezzet ve estetiği bir araya getiren bu göz alıcı tart tarifinin detaylarına gelin birlikte göz atalım 😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Meyveli Tart Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
150 g un
75 g badem unu
30 g toz şeker
150 g Pınar Tereyağı (çok soğuk)
Pınar
80 ml buz gibi soğuk su
Kreması için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta sarısı
70 g toz şeker
80 g un
65 g nişasta
40 g damla beyaz çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için un, badem unu ve toz şekeri robotta karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip, ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken soğuk suyu da ekleyip, hamuru toparlayın. Hafif un serptiğiniz tezgahta parmak uçlarınızla hamuru çok hızlı toparlayıp, streçe sarın ve buzdolabında 30 dk bekletin.
  • Kreması için süt, yumurta sarıları ve toz şekeri tencereye alıp, karıştırın. Un ve nişastayı da ekleyip, ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Üzerine değecek şekilde streç çekip, 3-5 delik açın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekletin.
  • Fırını 180°C’de ısıtın. Dinlenen tart hamurunu tezgaha alın, 5 dakika bekletip unladığınız tezgahta 23 cm’lik tart kalıbı boyutunda açın. Tart kalıbına yerleştirip üzerine yağlı kağıt serin, tart ağırlığı olması için nohut dökün ve kızarana kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığına gelen tart hamurunu servis tabağına alın, üzerine soğumuş kremayı yayın ve dilediğiniz taze meyvelerle (çilek, kivi, kırmızı erik, şeftali vb.) süsleyin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çilekli Tart Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balkabaklı Creme Brulee Tart Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastel de Nata Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.