add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Milk Tart

Benim çok severek yaptığım tart tariflerinden biridir. Milk Tart nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Tencere, Fırın
Milk Tart

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
170 g Pınar Tereyağı (tart için)
Pınar Ürünü
1 adet yumurta sarısı (tart için)
100 g pudra şekeri (tart için)
120 g un (tart için)
10 g toz vanilya (tart için)
220 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
1 adet çubuk tarçın
3 adet yumurta
100 g toz şeker
60 g un
526 g 1 paket Pınar Vanilyalı Puding
Pınar Ürünü
10 g toz vanilya
20 g üzeri için toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 190 dereceye ayarlayın.
  • Tart hamuru için; oda sıcaklığında tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve vanilyayı bir karıştırma kabına alın. Tereyağının çok fazla erimesine izin vermeden hızlıca yoğurun. Dilerseniz içine fındık fıstık karışımı ekleyip homojen hale gelen hamuru streç filme sarın ve dinlenmesi için 30 dk. buzdolabına kaldırın.
  • Kreması için; süt ve çubuk tarçını bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. 3 adet yumurta ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra unu ilave edin. Daha sonra Pınar Vanilyalı Puding ile birleştirip karışımın özdeşlemesini sağlayın ve ocaktan alın.
  • Son olarak toz vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremanız hazır.
  • Buzdolabından dinlenen tart hamurunu eşit olarak açıp çembere uygun şekilde yayın.
  • 190 derece fırında 20-25 dk. pişirin.
  • Pişen tart hamurunu fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  • İçerisine hazırladığınız krema karışımını yayın ve tekrar buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Üzerini bol tarçın ile kaplayıp dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tartı pişirdikten sonra kremasını komple içine koyacağımız için 18 cm’lik yüksek çember kullanmanızı öneririm.
*Soğuk olarak servis edin.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

Sibel Alaca
30.06.2020

Keşke ölçüleri gram üzerinden vermeseniz çok zor oluyor 🙏

Gülçin Kaya
02.07.2020

Malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosundan yararlanabilirsiniz.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik