Tarif

Mişoriz Tarifi

Meşhur Mişoriz (Arnavut Pilavı) kapama tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere, Fırın
Mişoriz Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 170
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet tavuk baget
300 g baldo pirinç
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml sıvı yağ
2 adet kuru soğan
10 g tuz
yeteri kadarkarabiber
5 g kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tavukları üzerini geçecek kadar suyla orta ateşte haşlamaya bırakın.
  • Haşlanmış tavukları ve suyunu ayrı ayrı kaplara ayırın.
  • Baldo pirinçleri güzelce yıkayıp, 30 dk. kadar ılık suda bekletip suyunu süzdürün.
  • Küçük bir bakır veya alüminyum tepsiyi ocak üstüne yerleştirin, tereyağı ve sıvı yağı ısıtmaya başlayın.
  • Üzerine küp doğranmış soğanları ilave edip biraz kavurduktan sonra yıkanmış pirinçlerle birlikte kavurma işlemine devam edin.
  • Kavrulan pirinçleri tuz, karabiber ve kuru nane ile lezzetlendirin.
  • Üzerine ayırdığınız tavuk suyundan 300 ml ekleyin ve haşlanmış baget tavuklarını üzerine dizerek yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190°C fırında pilav suyunu çekene kadar ve tavukların üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
  • Alternatif olarak; tavukları haşlamak yerine fırın torbasında pişirebilir ve pilavı domatesli yapabilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
39B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
57B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
32B Görüntüleme

Yorumlar (6)

kanita ebibi
· 04.06.2020

‘’Mish me oriz’’ Arnavut yemeğidir, arnavut olduğumdan biliyorum, çok severim, ellerinize sağılık . 👍

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 05.08.2020

Bende Arnavut olduğumdan paylaşmak istedim 😃🤘🤘

murat erçakır
· 16.10.2020

Ellerinize sağlık...

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 17.10.2020

✌️✌️

Mete Ünal
· 03.01.2021

Şefim beğendim yalnız çok soğanlı hissettiriyor, bu normal mi ?

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 04.01.2021

Soğan oranını dilediğin gibi azaltıp arttırabilirsiniz. Birde soğanı az kavurmuşsanız sizi rahatsız edebilir buna da dikkat ediniz.