Tarif

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Hafif bir lezzet, muhallebili kadayıf tatlısı tarifi!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tel kadayıf
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g ceviz içi
1 kg Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
10 g vanilya
100 g un
75 g krem şanti
40 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
  • Bir tavada tereyağı ve kuruyan tel kadayıflarını kavurmaya başlayın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
  • Cevizleri de ekleyip yaklaşık 15-20 dakika daha kavurun.
  • Muhallebisi için; süt, toz şeker, vanilya ve unu bir tencereye alın.
  • Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • İçerisine toz krem şanti ilave edin ve mikser ile 5 dakika boyunca çırpın.
  • Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcam veya kalıba bastırarak yayın.
  • Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
  • En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek, toz Antep fıstığı ile servis edin.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (1)

Nil Nil
26.04.2020

Tarif sade ve kolay yapılacak şekilde anlatılmış 👍🏼

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
12B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karadutlu Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B