- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Tarif
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hafif bir lezzet: muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili pratik kadayıf tatlı tarifi...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 366B
- 254
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tel kadayıf
60 g ceviz içi
Muhallebisi için:
200 g toz şeker
10 g vanilya
100 g un
75 g toz krem şanti
Nasıl Yapılır?
- 1Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
- 2Bir tavada tereyağı ve kuruyan tel kadayıflarını kavurmaya başlayın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
- 3Cevizleri de ekleyip yaklaşık 15-20 dakika daha kavurun.
- 4Muhallebisi için; süt, toz şeker, vanilya ve unu bir tencereye alın.
- 5Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- 6Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 7İçerisine toz krem şanti ilave edin ve mikser ile 5 dakika boyunca çırpın.
- 8Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcam veya kalıba bastırarak yayın.
- 9Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
- 10En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
- 11Soğuduktan sonra dilimleyerek, toz Antep fıstığı ile servis edin.
Püf Noktası
*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?