Tarif

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Hafif bir lezzet: muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili pratik kadayıf tatlısının malzemeleri nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Paylaş
  • 600B
  • 255
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tel kadayıf
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
10 g vanilya
100 g un
75 g toz krem şanti

Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
  • Bir tavada tereyağı ve kuruyan tel kadayıflarını kavurmaya başlayın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
  • Cevizleri de ekleyip yaklaşık 15-20 dakika daha kavurun.
  • Muhallebisi için; süt, toz şeker, vanilya ve unu bir tencereye alın.
  • Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • İçerisine toz krem şanti ilave edin ve mikser ile 5 dakika boyunca çırpın.
  • Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcam veya kalıba bastırarak yayın.
  • Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
  • En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek, toz Antep fıstığı ile servis edin.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.

*Muhallebili Kadayıfın Yanına Ne Gider?

- Muhallebili kadayıf genellikle kendi başına doyurucu bir tatlıdır, ancak yanında servis edilebilecek bazı öneriler şunlar olabilir: Taze meyveler (çilek, muz veya nar gibi), çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma, Antep fıstığı veya ceviz gibi çerezler.

*Kavrulmuş Kadayıf Tekrar Kavrulur Mu?

- Kadayıfın tekrar kavrulması genellikle önerilmez çünkü ikinci kez kavrulduğunda daha sert ve kuru bir dokuya sahip olabilir. Ancak, taze kadayıf kullanarak baştan kavrulabilirsiniz.

*Nişasta Olmadan Muhallebi Olur Mu?

- Evet olur.

*Muhallebili Kadayıf Tatlısı Bir Gün Önceden Yapılır Mı?

- Evet, muhallebili kadayıf tatlısını bir gün önceden yapıp dinlendirmeniz çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

*Muhallebili Kadayıfta Muhallebi Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?

- Muhallebi genellikle oda sıcaklığına geldiğinde dökülür.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Keşkül
45 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Chia Puding
15 Dakika
1 Kişilik
13B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia
50 Dakika
6-8 Kişilik
102B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Nil Nil
· 26.04.2020

Tarif sade ve kolay yapılacak şekilde anlatılmış 👍🏼

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Bilal Etyemez
· 04.08.2022

Teşekkürler çok guzel 👍

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 05.08.2022

👨‍🍳👍😊