Tarif

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Hafif bir lezzet: muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili pratik kadayıf tatlı tarifi...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Paylaş
  • 25B
  • 245
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tel kadayıf
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
10 g vanilya
100 g un
75 g toz krem şanti

Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
  • Bir tavada tereyağı ve kuruyan tel kadayıflarını kavurmaya başlayın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
  • Cevizleri de ekleyip yaklaşık 15-20 dakika daha kavurun.
  • Muhallebisi için; süt, toz şeker, vanilya ve unu bir tencereye alın.
  • Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • İçerisine toz krem şanti ilave edin ve mikser ile 5 dakika boyunca çırpın.
  • Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcam veya kalıba bastırarak yayın.
  • Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
  • En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek, toz Antep fıstığı ile servis edin.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (3)

Nil Nil
· 26.04.2020

Tarif sade ve kolay yapılacak şekilde anlatılmış 👍🏼

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Bilal Etyemez
· 04.08.2022

Teşekkürler çok guzel 👍

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 05.08.2022

👨‍🍳👍😊

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karadutlu Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme