- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
- 600B
- 255
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Tel kadayıfları bir tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat bekletin.
- 2Bir tavada tereyağı ve kuruyan tel kadayıflarını kavurmaya başlayın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
- 3Cevizleri de ekleyip yaklaşık 15-20 dakika daha kavurun.
- 4Muhallebisi için; süt, toz şeker, vanilya ve unu bir tencereye alın.
- 5Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- 6Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 7İçerisine toz krem şanti ilave edin ve mikser ile 5 dakika boyunca çırpın.
- 8Kavrulmuş kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcam veya kalıba bastırarak yayın.
- 9Üzerine muhallebinin tamamını dökün.
- 10En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
- 11Soğuduktan sonra dilimleyerek, toz Antep fıstığı ile servis edin.
Püf Noktası
*İsteğe bağlı olarak muhallebinin içine damla sakızı koyabilirsiniz.
*Muhallebili Kadayıfın Yanına Ne Gider?
- Muhallebili kadayıf genellikle kendi başına doyurucu bir tatlıdır, ancak yanında servis edilebilecek bazı öneriler şunlar olabilir: Taze meyveler (çilek, muz veya nar gibi), çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma, Antep fıstığı veya ceviz gibi çerezler.
*Kavrulmuş Kadayıf Tekrar Kavrulur Mu?
- Kadayıfın tekrar kavrulması genellikle önerilmez çünkü ikinci kez kavrulduğunda daha sert ve kuru bir dokuya sahip olabilir. Ancak, taze kadayıf kullanarak baştan kavrulabilirsiniz.
*Nişasta Olmadan Muhallebi Olur Mu?
- Evet olur.
*Muhallebili Kadayıf Tatlısı Bir Gün Önceden Yapılır Mı?
- Evet, muhallebili kadayıf tatlısını bir gün önceden yapıp dinlendirmeniz çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
*Muhallebili Kadayıfta Muhallebi Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
- Muhallebi genellikle oda sıcaklığına geldiğinde dökülür.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.