add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Nata Tatlısı

Portekiz'in meşhur tatlısı namı diğer Pasteis De Nata'yı Pınar ürünleri ile hazırladık ve mükemmel sonuç elde ettik! Sizler de bu orjinalini aratmayan nefis tatlıya bayılacaksınız!
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlılar
Fırın

Malzeme Listesi

200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
40 g toz şeker
26 g un
526 g Pınar Kremilla
Pınar Ürünü
3-4 g vanilya esansı
1 adet çubuk tarçın
1/6 adet limon,portakal ve elma kabuğu rendesi
3 g tuz
4 adet yumurta sarısı
5 adet Pınar Milföy
Pınar Ürünü
30 g Pınar Tereyağı

Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; Süt, şeker ve un kısık ateşte karıştırılarak koyulaşması sağlanır. Koyulaşmaya başlayınca yumurta hariç tüm malzemeler eklenir. 2-3 dk. daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
  • Ayrı bir kaseye yumurta sarıları eklenir ve çırpılır. Soğumaya başlayan muhallebiden azar azar kepçe yardımı ile eklenir. Bu esnada sürekli çırpılır ve yumurtanın pişmesi engellenir.
  • Yumurtalı karışımın tamamı, ana muhallebinin içerisine dökülür ve çırpmaya devam edilir.
  • Harç tel süzgeçten geçirilir.
  • Tart hamuru için; Oda sıcaklığına gelen milföy hamurlarının her katına fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürülür ve üst üste yerleştirilir.
  • Merdane yardımı ile üstten eşit şekilde bastırılarak dikdörtgen olacak şekilde açılır.
  • Açılan hamurun geniş kenarından başlayarak sıkı olacak şekilde rulo haline getirilir.
  • Rulo haline gelen hamurun her tarafına fırça yardımı ile tekrar tereyağı sürülür.
  • 2 cm kalınlığında eşit parçalara kesilir.
  • Kesilen hamur topları yağlanmış tart kalıplarına dik olarak yerleştirilir ve baş parmaklar ile üstten bastırılarak yayılır.
  • Hepsi bittiğinde, muhallebi harcı eşit miktarda kalıpların içerisine pay edilir.
  • Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 14 dakika pişirilir.

Püf Noktası

Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri veya toz tarçın serpebilirsiniz.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik