Tarif

Nata Tatlısı Tarifi

Portekiz’in meşhur tatlısı namı diğer Pasteis De Nata’yı Pınar ürünleri ile hazırladık ve mükemmel sonuç elde ettik! Sizler de bu orijinalini aratmayan nefis tatlıya bayılacaksınız!
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 57B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar
40 g toz şeker
25 g un
1 paket Pınar Kremilla Puding
Pınar
3-4 damla vanilya esansı
1 adet çubuk tarçın
5/1 adet limon, portakal ve elma kabuğu rendesi
2 g tuz
4 adet yumurta sarısı
Tart Hamuru için:
5 adet Pınar Milföy Hamuru
Pınar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; Süt, şeker ve un kısık ateşte karıştırılarak koyulaşması sağlanır. Koyulaşmaya başlayınca kremilla, vanilya, çubuk tarçın, limon rendesi, portakal rendesi, elma kabuğu rendesi ve tuz ilave edip 2-3 dk. daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
  • Ayrı bir kasede yumurta sarıları çırpılır. Soğumaya başlayan muhallebiden azar azar kepçe yardımı ile eklenir. Bu esnada sürekli çırpılır ve yumurtanın pişmesi engellenir.
  • Yumurtalı karışımın tamamı, ana muhallebinin içerisine dökülür ve çırpmaya devam edilir.
  • Harç tel süzgeçten geçirilir.
  • Tart hamuru için; Oda sıcaklığına gelen milföy hamurlarının her katına fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürülür ve üst üste yerleştirilir.
  • Merdane yardımı ile üstten eşit şekilde bastırılarak dikdörtgen olacak şekilde açılır.
  • Açılan hamurun geniş kenarından başlayarak sıkı olacak şekilde rulo haline getirilir.
  • Rulo haline gelen hamurun her tarafına fırça yardımı ile tekrar tereyağı sürülür.
  • 2 cm kalınlığında eşit parçalara kesilir.
  • Kesilen hamur topları yağlanmış tart kalıplarına dik olarak yerleştirilir ve baş parmaklar ile üstten bastırılarak yayılır.
  • Hepsi bittiğinde, muhallebi harcı eşit miktarda kalıpların içerisine pay edilir.
  • Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 14 dakika pişirilir.

Püf Noktası

*Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri veya toz tarçın serpebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bal Kabaklı Pie Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastel de Nata Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Yeşil Elmalı Turta Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.