Tarif
Neolokal Usulü İmambayıldı
Mevsiminde meyve sebzelerle hazırlandığında nefis bir yemek olan imambayıldı tarifini Neolokal usulü yorumladım. Umarım beğenirsiniz! 😊✌️
90 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere, Fırın, Karıştırma
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet patlıcan
5 adet domates
500 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet patates
3 adet yeşil biber
3'er g tuz ve toz şeker
1 kg un, ekmeği için
35 g maya, ekmeği için
50 g toz şeker, ekmeği için
30 g tuz, ekmeği için
250 g imambayıldı suyu, ekmeği için
250 g imambayıldı yağı, ekmeği için
100 g domates, sebze diagonal için
100 g yeşil biber, sebze diagonal için
50 g kuru soğan, sebze diagonal için
Nasıl Yapılır?
- 1Yemeği için: Patlıcanları diklemesine ikiye kesin ve bol kızartma yağında kızartın. Kağıt havlu ile fazla yağını alın. 5 adet domatesin kabuklarını soyun, her birini dörde bölün.
- 2Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Üzerine doğranmış sarımsak, soğan, patates, domates ve yeşil biberleri ekleyin. Tuz ve toz şeker ile tatlandırın. Son olarak yağda kızarmış patlıcanları tencereye alın, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dk. pişirin.
- 3Pişen yemekten patlıcanları çıkarıp, kabuklarını dikkatlice soyun.
- 4Patlıcan nori oluşturmak için: 55-60°C’lik kurutucuda kabuklarını kurutun ardından keskin bir makasla şerit halinde kesin.
- 5Bu aşamada tencerenin dibinde kalan yağı ve suyu, imambayıldı ekmeği için kenara ayırın.
- 6İmambayıldı kreması için: tencerede kalan tüm malzemeyi robota yerleştirin ve karıştırın. Ardından bir süzgeçten geçirerek sıkma torbasına alın ve dolapta soğutun.
- 7Ekmek için: Bir kapta ılık imambayıldı suyuna mayayı ekleyin, 2-3 dakika dinlendirerek aktif hale getirin. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip karıştırın, hamur haline geldiğinde iyice yoğurun.
- 8700 gr halinde ayırın ve 20 dakika dinlendirin. Ekmek kalıbını yağlayın, form verilen ekmek hamurunu kalıba yerleştirin ve 3 kat mayalanana kadar ortalama 90 dakika dinlendirin. 190°C fırında 25 dakika pişirin.
- 9Sebze diagonaller için: İç kısmı alınmış domatesi ve biberi diyagonal şekillerde, porsiyon başına 7 adet kesin. İmam bayıldı suyunda soğanları haşlayın.
- 10Patlıcan tozu için: 500 g’lık patlıcanların kabuklarını ile ince dilimleyin. 30 saniye haşlayın ve kağıt havlu ile kurutun. Kuruyuncaya kadar kurutucuda kurutun ve baharat öğütücü yardımı ile toz haline getirin.
- 11TABAKLAMA: Ekmeği dikdörtgen şeklinde dilimleyip üzerine diagonal çizgiler attıktan sonra tavada kızartın. Servis tabağına yerleştirdiğiniz ekmeğin üzerine sırasıyla patlıcan külleri, imam bayıldı kremasını, sebze diagonalleri, patlıcan noriyi yerleştirin. Üzerine patlıcan tozunu serpin ve servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!