Kısık Ateş
Tarif

Omega Bar Tarifi

Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için mükemmel bir seçenek olan omega bar, vücudunuzu besleyen ve enerji veren doğal içeriklerle doludur. Yulaf ezmesi, kabak çekirdeği, ay çekirdeği ve chia tohumu gibi omega-3 açısından zengin tohumlarla hazırlanan bu bar, gün içinde ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi sağlar. Ara öğünlerde kolayca yanınıza alabilir veya sabah kahvenizin yanında keyifle tüketebilirsiniz. İçerisindeki şekersiz fıstık ezmesi ve Hindistan cevizi şekeri, tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde bastırmanıza yardımcı olur. Barınızı kuru meyveler, ceviz ve fındık gibi besleyici kuruyemişlerle zenginleştirerek lezzet ve besin değerini daha da artırabilirsiniz. Peki, omega bar tarifi nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 2B
  • 28
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
70 g hindistan cevizi şekeri
90 g şekersiz fıstık ezmesi
350 g yulaf ezmesi
50 g çiğdem içi
50 g ayçekirdeği içi
20 g chia tohumu
2 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Sos tenceresinde tereyağını kısık ateşte eritin. Tereyağı tamamen eridiğinde tencereyi ocaktan alın ve birkaç dakika soğumaya bırakın.
  • Tereyağının içine hindistan cevizi şekeri ve fıstık ezmesini ekleyin. Karışımın tamamen homojen hale gelmesi için iyice karıştırın.
  • Büyük bir karıştırma kabında yulaf ezmesi, çiğdem içi, ayçekirdeği içi ve chia tohumunu birleştirin. Tüm kuru malzemelerin eşit şekilde karışmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız tereyağı, Hindistan cevizi şekeri ve fıstık ezmesi karışımını kuru malzemelerin üzerine dökün. Tüm malzemeler iyice karışıp birbirine yapışana kadar karıştırın.
  • Çırpılmış yumurtaları karışıma ekleyin ve tekrar iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Yumurtalar, barınızın bağlayıcı maddesi olarak işlev görecektir.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımı tepsinin yarısına dökün. Bir kaşık veya spatula yardımıyla karışımı bastırarak eşit kalınlıkta yayın. Barınızın kalınlığının en az 2 cm olmasına dikkat edin.
  • Önceden 175°C ısıtılmış fırında, barları yaklaşık 20 dakika boyunca üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Pişen barları fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra istediğiniz boyutlarda dilimleyin. Üzerine eritilmiş bitter çikolata gezdirin ve biraz fıstık ezmesi ile süsleyin. Afiyet olsun!

Püf Noktası

•Yumurtaları eklemeden önce muhakkak çırpın.
•Yumurtaları eklemeden önce harcın sıcak olmamasına dikkat edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kuşkonmazlı Bruschetta Tarifi
30 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Galetaya Sarılı Jambon Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Zeytinli Grissini Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.