Tarif

Ördek Göğüslü Hallantiye Tarifi

Şefe Meydan Oku konseptine özel, Ördek Göğüslü Hallantiye tarifim ile Şef Alper Tuğrul Ünlütürk’e meydan okuyorum! 😅 Kendisinin yaratıcı tabağını sabırsızlıkla bekliyorum.
60 Dakika
1 Kişilik
Et Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 14B
  • 75
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml ördek suyu
20 ml worcestershire sos
Soğan Külü için:
1/2 adet kuru soğan
50 g ekmek kırıntısı
1 diş sarımsak
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g tuz
Hallantiye için:
100 g aşurelik buğday
200 ml keçi sütü
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz
karabiber
Ördek için:
200 g ördek göğüs
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
10 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Ördek Sosu için: Ördek stok suyunu worcestershire sos ile bir tavada iyice çektirin. Koyu bir sos kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğutun.
  • Soğan Külü için: Slice doğranmış soğanı 300°C’lik fırında yanıncaya kadar pişirin ve fırından alıp soğutun. Toz haline getirmek için robottan geçirin.
  • Ekmek kırıntılarını (panko) bir tavada sarımsak ve tereyağı ile kısık ateşte soteleyin. Rengi kahverengiye döndüğü zaman tuz ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra soğan külü ile karıştırarak birleştirin.
  • Hallantiye (Keşkek) için: Bir tencerede aşurelik buğdayı keçi sütü ile haşlayın. Buğdayların yumuşamaya başlamasının ardından az miktarda tuz ekleyip sert bir cisim ile döverek buğdayların nişastasının çıkmasını sağlayın. Bulamaç haline geldiği vakit tereyağı, tuz ve karabiber ekleyerek bağlayın.
  • Ördek Göğsü için: Ördek göğsünün dış yüzeyine kare şeklinde çizikler atın ve üzerini tuzlayın. Bir tavada tereyağını eritin ve ilk olarak deri tarafı olmak üzere pişirmeye başlayın. Bu pişirmeyi tereyağı ile devamlı yıkayarak sürdürün. Fazla pişirmemeye özen gösterin, resimdeki ve videomdaki az-orta olan seviyeye geldiğinde ocaktan alın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı pişen ördek göğsünün üzerine sürüp pürmüz yardımıyla karamelize edin.
  • Sunum için: Tabağın orta kısmına hallentiyeyi ekleyin, yan tarafına dilimlenmiş ördek göğüs etlerini yerleştirin. Soğan külü ve ördek sosuyla süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kuzu Tandır Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme
Ciğer Tava Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ekşili Yahni Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.