Tarif

Otlu Börek

Sesiyle bile sizi etkileyecek, çıtır çıtır bir otlu börek tarifi.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Otlu Börek
Paylaş
  • 13B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g yufka
1 demet pazı
2 demet kuzu kulağı
3 adet soğan
10 g pul biber
10 g tuz
1/2 demet taze tarhun
100 g margarin
100 g Pınar Tereyağ
Pınar
20 g çörek otu
20 g susam
100 g Pınar Doğal Yoğurt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Pazı, kuzukulağı ve soğanı iyice kıyın.
  • Kıydığınız karışıma baharatları ekleyin ve yoğurun.
  • Diğer tarafta tereyağı ve margarini eritip içerisine yoğurdu karıştırın.
  • Tepsiye bir adet yufkayı serin.(Tepsinin dışından sarkacak şekilde)
  • İç harcı üç parçaya bölün.
  • Tepsiye yaydığınız yufkaya yoğurt sürün ve iç harç ekleyin.
  • Geriye kalan yufkaları parçalayarak koyduğunuz iç harcın üzerine yerleştirip yoğurtlu karışımdan sürün.
  • Yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En son tepsinin kenarından sarkan yufkaları bohça şeklinde kapatın.
  • Üzerine çörek otu ve susam serpin ve fırına verin.
  • 180 derece fırında 30 dakika kontrollü pişirin .

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ispanaklı Kömbe
60 Dakika
8-10 Kişilik
29B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Mantar Dolgulu Su Böreği
90 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Peynirli Milföy Börek
40 Dakika
6-8 Kişilik
588B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.