Tarif
Otlu Börek
Sesiyle bile sizi etkileyecek, çıtır çıtır bir otlu börek tarifi.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 23
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g yufka
1 demet pazı
2 demet kuzu kulağı
3 adet soğan
10 g pul biber
10 g tuz
1/2 demet taze tarhun
100 g margarin
20 g çörek otu
20 g susam
Nasıl Yapılır?
- 1Pazı, kuzukulağı ve soğanı iyice kıyın.
- 2Kıydığınız karışıma baharatları ekleyin ve yoğurun.
- 3Diğer tarafta tereyağı ve margarini eritip içerisine yoğurdu karıştırın.
- 4Tepsiye bir adet yufkayı serin.(Tepsinin dışından sarkacak şekilde)
- 5İç harcı üç parçaya bölün.
- 6Tepsiye yaydığınız yufkaya yoğurt sürün ve iç harç ekleyin.
- 7Geriye kalan yufkaları parçalayarak koyduğunuz iç harcın üzerine yerleştirip yoğurtlu karışımdan sürün.
- 8Yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 9En son tepsinin kenarından sarkan yufkaları bohça şeklinde kapatın.
- 10Üzerine çörek otu ve susam serpin ve fırına verin.
- 11180 derece fırında 30 dakika kontrollü pişirin .
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.