Tarif

Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi

Hafızalara kazınacak bu lezzete bayılacaksınız! 🌰😍 Mevsiminde taze Ege otlarıyla hazırlanan, kıymalı kestane yemeği nasıl yapılır? Bol otlu, kıymalı kestane yemeği yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet pırasa
6-7 adet kırmızı pancar sapı
250 g kıyma
20 g domates salçası
300 g kestane
200 g ısırgan otu
200 g yeşil pancar yaprağı
Servis Önerisi:
sızma zeytinyağı
Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin dış kabuklarını çizin, kaynar tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını dikkatlice soyun.
  • Pırasaların dış kabuklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
  • Aynı şekilde pancarların kırmızı sap kısımlarını yıkayın, ince ince doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, doğranmış pırasa ve pancar saplarını içine ekleyip hafifçe kavurun.
  • Sebzeler yumuşamaya başladığında kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Ardından salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Son olarak kabukları soyulmuş kestaneleri ekleyin, bir tur karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  • Bu esnada yıkanmış ve saplarından ayıklanmış ısırgan otlarını ve yeşil pancar yapraklarını ince ince doğrayın.
  • Yemeğinizi ocaktan almadan 5 dakika önce, doğranmış ısırgan otlarını ve pancar yapraklarını içine ilave edip güzelce karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlendirin.
  • 10 dakikanın sonunda yemeğinizi güzel bir servis tabağına alın. Tercihen üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirebilir, yanına bir kaşık ekşi krema koyarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kullanılan sebzeleri mevsimine göre değiştirebilirsiniz. Örn: semizotu, nane, maydanoz vs.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Şevketi Bostan Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yöresel Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
64B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Serra Dinsel
· 17.11.2021

Ellerine sağlık 😋😋😋

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 18.11.2021

Teşekkürler, denemenizi öneririm 😁👍

Serra Dinsel
· 19.11.2021

İlk fırsatta deneyeceğim ☺️☺️

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Emirhan Çakmaklı
· 12.12.2021

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi