add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Paella

geleneksel İspanyol yemeği tüm lezzetiyle sizlerle, paella tarifi.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Kısık Ateşte
Paella

Malzeme Listesi

1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
40 ml zeytinyağı
200 g karides
50 ml kırmızı şarap
1 g safran
180 g baldo pirinç
350 ml sebze suyu
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakları ezin ve incecik kıyın.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Karidesleri ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
  • Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
  • Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun
  • Kırmızı şarap ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin
  • Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra karidesleri kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin
  • Pilav tenceresine aldığınız karidesleri ve kalan sebze suyunu ekleyin.
  • Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin ve servis edin.
Aç Gezenler
Paylaş

Yorumlar (3)

Cem Unalan
15.08.2018

Süpermiş

Ecem Pehlivan
27.12.2018

Ben de denedim, çok başarılı!

Ecem Pehlivan
27.12.2018

👍🏻👍🏻

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Sucuklu Bulgur Pilavı
40 Dakika
2-4 Kişilik