Tarif

Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi

Geleneksel İspanyol yemeği tüm lezzetiyle sizlerle, Paella tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
40 ml zeytinyağı
200 g karides
50 ml fermente kırmızı üzüm sirkesi
1 g safran
180 g baldo pirinç
350 ml sebze suyu
10 g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakları ezin ve incecik kıyın.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Karidesleri ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
  • Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
  • Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun.
  • Fermente kırmızı üzüm sirkesi ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin.
  • Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra karidesleri kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
  • Pilav tenceresine aldığınız karidesleri ve kalan sebze suyunu ekleyin.
  • Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sarımsaklı Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
52B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
146B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Cem Unalan
· 15.08.2018

Süpermiş

Uzman Aç Gezenler bu yorumu beğendi
Ecem Pehlivan
· 27.12.2018

Ben de denedim, çok başarılı!

Ecem Pehlivan
· 27.12.2018

👍🏻👍🏻

Uzman Aç Gezenler bu yorumu beğendi