Tarif

Palamut Buğulama Tarifi

Sezonun en güzel balık tariflerinden palamut buğulama nasıl yapılır?
65 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tencere, Buhar
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Palamut Buğulama Tarifi
approved
Paylaş
  • 18B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet taze palamut balığı
az miktardakaya tuzu
az miktardakarabiber
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
3 dilim limon
240 ml balık suyu veya içme suyu
1 adet rendelenmiş domates
tuz ve tane karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve kalın dilimlenmiş (takoz) palamut balığını bol suda yıkadıktan sonra balıkların kanlı suyu çıkana kadar tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • 1 saatin ardından balıkları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, kurulayın, hafif kaya tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını dökün, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı tavanın tabanına yerleştirin. Üzerine iri doğranmış sarımsakları ve maydanozu yerleştirin.
  • Dilimlenmiş palamutları maydanozların üzerine yerleştirin.
  • Defne yaprakları ve limon suyunu (limon dilimleri) ekleyin. Üzerine 1 su bardağı balık suyu veya su ilave edin.
  • Rendelenmiş domatesi de tüm malzemenin üzerine yayın, tuz ve tane karabiberini ekleyin.
  • Son olarak balıkların üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirin ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
61B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Mantarlı Mezgit Tarifi
22B Görüntüleme
Somon Gravlax Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Tayfun Talaslıoğlu

Şefim bu şekilde fırına atsak olur mu?Olursa ısı ve süre ne olmalı

Uzman Onur Arslan bu yorumu beğendi
Onur Arslan
· 10.12.2022

Fırına atsak olur 180 derece 40 dk. kontrollü olur (suyunu sosla beraber yarıdan fazla olsun)