Tarif

Palamut Buğulama

Sezonun en güzel balık tariflerinden palamut buğulama nasıl yapılır?
65 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Palamut Buğulama
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet taze palamut balığı
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet domates
1/4 demet maydanoz
3 dilim limon
2 adet defne yaprağı
240 ml balık suyu veya içme suyu
5 g kaya tuzu
3 g tane karabiber
20 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve kalın dilimlenmiş (takoz) palamut balığını bol suda yıkadıktan sonra balıkların kanlı suyu çıkana kadar tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • 1 saatin ardından balıkları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, kurulayın, hafif kaya tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını dökün, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı tavanın tabanına yerleştirin. Üzerine iri doğranmış sarımsakları ve maydanozu yerleştirin.
  • Dilimlenmiş palamutları maydanozların üzerine yerleştirin.
  • Defne yaprakları ve limon suyunu (limon dilimleri) ekleyin. Üzerine 1 su bardağı balık suyu veya su ilave edin.
  • Rendelenmiş domatesi de tüm malzemenin üzerine yayın, tuz ve tane karabiberini ekleyin.
  • Son olarak balıkların üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirin ve servis edin.
Onur Arslan
Onur ArslanMutfak Eğitim Koordinatörü & sahibi - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Soslu Mezgit
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Fırın Somon
30 Dakika
2 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labne Soslu Karides Şiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
4B