- Tarifler
- Sıcak ve Soğuk Meze
- Pancarlı Brüksel Lahanası
Tarif
Pancarlı Brüksel Lahanası
Fırında zeytinyağlı pancar ve Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz pancarlı brüksel lahanası yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Fırın, Tava
Paylaş
- 16B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet pancar
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
10 adet Brüksel lahanası
50 ml su
5 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Pancarları yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.
- 2Bir tavaya zeytinyağını dökün sarımsakları bütün şekilde içine atıp yağa lezzet verin, sonrasında Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün ve tavada çok fazla öldürmeden iç kısımlarını kızartıp renk verin.
- 3Fırından çıkardığınız pancarları dikkatlice soyun ardından elma dilimi şeklinde doğrayın.
- 4Doğradığınız pancaları tavaya alın, suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişmelerine ve lezzetlerin birbirine geçmesine müsaade edin.
- 5Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın ve yağı ile soğumaya bırakın.
- 6Son olarak güzel bir servis tabağında servis edin.