Tarif

Pancarlı ve Ispanak Köklü Dana Kafes Tarifi

Dana kafes tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Pancarlı ve Ispanak Köklü Dana Kafes Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg dana kafes
80 ml ayçiçek yağı
2-3 dal taze kekik
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g pancar
200 g ıspanak kökü
2 diş sarımsak
tuz&karabiber
1 tutam tel safran
10 ml soya sosu
200 ml et suyu
10 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Kaburga halindeki dana kafesi kemikli olarak 4 eşit parçaya ayırıyoruz. Eşit parçalarda hazırladığımız kaburgaları alabilecek büyüklükte ve ayçiçek yağlı teflon tavada kızartmaya başlıyoruz. Mühürleme işleminde kaburgaların her iki tarafını çevirerek eşit oranda işleme devam ediyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190°C fırında kızarmış olan kaburgaları üzerlerine taze kekik ilavesi ile fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada bir teflon tavada tereyağını ve az miktarda ayçiçek yağını ısıtıyoruz. Temizlenmiş, soyulmuş ve ince doğranmış pancarları orta ateşte sotelemeye başlıyoruz.
  • Ardından yıkanmış ve temizlenmiş olan ıspanak köklerini ve sarımsakları ilave ediyoruz. Sebzelerin sulanmamasına dikkat ederek tuz, karabiber ve tel safranla tatlandırarak besin değerini kaybetmeden ocaktan alıyoruz.
  • Fırında pişmiş olan dana kafesi bir kap içerisine alarak sosun işlemine başlıyoruz. Yine aynı tava içerisinde soya sosu ve et suyunu kaynatmaya bırakıyoruz, kaynayan sosa bir miktar nişastayı sulandırarak ekliyoruz ve sosun kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp süzüyoruz.
  • Son olarak servis tabağının içerisine, sotelenmiş ıspanakları kaburganın altını besleyecek şekilde yerleştiriyoruz. Yanına da pancarları serpiştirerek güzel bir sunum haline getiriyoruz. Yapmış olduğumuz sostan dökerek servise sunuyoruz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
145B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Püreli Cızbız Köfte Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.