Tarif
Panna Cotta
Yazın vazgeçilmez ve ferah tatlılarından panna cotta tarifi. Panna cotta nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml Pınar Süt
400 ml Pınar Ekşi Krema
185 g toz şeker
1 adet vanilya çubuğu
4 yaprak jelatin
200 g çilek, sosu için
30 g toz şeker, sosu için
75 ml su, sosu için
15 g nişasta, sosu için
10 g toz vanilya, sosu için
Nasıl Yapılır?
- 1Jelatin yapraklarını bir kabın içerisinde üzerini geçecek kadar soğuk suda 5 dk. bekleterek çözülmesini sağlayın.
- 2Süt, ekşi krema ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.
- 3Vanilya çubuğunu ortadan kesip içindeki tohumları bıçağın tersi ile kazıyarak süte ilave edin. Kabuğu da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtın. Daha sonra ocaktan alın ve vanilya kabuğunu içinden çıkarın.
- 4Çözülen jelatin yapraklarını çırparak süte ekleyin ve tamamen erimesini sağlayın.
- 5Çilek sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencerede pişmeye bırakın. Çırparak çileklerin püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
- 6Servis edeceğiniz kupların dibine az miktarda çilek sos koyun. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı pay edin ve en üste tekrar çilek sos gelecek şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
- 7En az 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Ekşi krema yerine normal krema kullanabilirsiniz.
*Çilek sos yerine farklı meyveli sos kullanabilirsiniz.