- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Panna Cotta
Tarif
Panna Cotta
Yazın vazgeçilmez ve ferah tatlılarından çilekli panna cotta tarifi. Panna cotta nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 50B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
185 g toz şeker
1 adet vanilya çubuğu
4 yaprak jelatin
Sosu için:
200 g çilek
30 g toz şeker
75 ml su
15 g nişasta
1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Jelatin yapraklarını bir kabın içerisinde üzerini geçecek kadar soğuk suda 5 dk. bekleterek çözülmesini sağlayın.
- 2Süt, ekşi krema ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.
- 3Vanilya çubuğunu ortadan kesip içindeki tohumları bıçağın tersi ile kazıyarak süte ilave edin. Kabuğu da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtın. Daha sonra ocaktan alın ve vanilya kabuğunu içinden çıkarın.
- 4Çözülen jelatin yapraklarının suyunu iyice sıkın, çırparak süte ekleyin ve tamamen erimesini sağlayın.
- 5Çilek sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencerede pişmeye bırakın. Çırparak çileklerin püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
- 6Servis edeceğiniz kupların dibine az miktarda çilek sos koyun. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı pay edin ve en üste tekrar çilek sos gelecek şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
- 7En az 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Ekşi krema yerine normal krema kullanabilirsiniz.
*Çilek sos yerine farklı meyveli sos kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
4.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?