Tarif

Panna Cotta

Yazın vazgeçilmez ve ferah tatlılarından çilekli panna cotta tarifi. Panna cotta nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Panna Cotta
Paylaş
  • 53B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml Pınar Süt
Pınar
400 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
185 g toz şeker
1 adet vanilya çubuğu
4 yaprak jelatin
Sosu için:
200 g çilek
30 g toz şeker
75 ml su
15 g nişasta
1 paket vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Jelatin yapraklarını bir kabın içerisinde üzerini geçecek kadar soğuk suda 5 dk. bekleterek çözülmesini sağlayın.
  • Süt, ekşi krema ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.
  • Vanilya çubuğunu ortadan kesip içindeki tohumları bıçağın tersi ile kazıyarak süte ilave edin. Kabuğu da ekleyerek sütü kaynama noktasına kadar ısıtın. Daha sonra ocaktan alın ve vanilya kabuğunu içinden çıkarın.
  • Çözülen jelatin yapraklarının suyunu iyice sıkın, çırparak süte ekleyin ve tamamen erimesini sağlayın.
  • Çilek sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencerede pişmeye bırakın. Çırparak çileklerin püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  • Servis edeceğiniz kupların dibine az miktarda çilek sos koyun. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı pay edin ve en üste tekrar çilek sos gelecek şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
  • En az 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ekşi krema yerine normal krema kullanabilirsiniz.
*Çilek sos yerine farklı meyveli sos kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Frambuazlı Trileçe Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Fırın Sütlaç
65 Dakika
10-12 Kişilik
39B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ece Korkmaz
· 09.08.2020

Şefim daha açık yazabilir misiniz rica etsem, 3. Maddeyi ve jelatini ne kadar su ile açmam gerektiğini anlamadım daha önce de kullanmadım

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.08.2020

Merhaba Ece, tarifimiz çok daha anlaşılır hale getirildi. Umarım beğenirsin, ellerine sağlık 👩‍🍳👏😁

Ebru Sağım
· 30.01.2022

4 yerine 3 yaprak kullanmışım :( umarım malzemelerime yazık olmaz