Tarif

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği nasıl yapılır? Geleneksel lezzet Paskalya Çöreği tarifi...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paskalya Çöreği
Paylaş
  • 19B
  • 169
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
180 g toz şeker
2 g tuz
450 g un
6 g toz mahlep
5 g vanilya
3 adet yumurta
200 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet damla sakızı
20 g yaş maya
20 g su (mayayı açmak için)
Mayayı açmak için:
20 ml su
10 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
25 g pudra şekeri
10 ml Pınar Süt
Pınar
50 g file badem

Nasıl Yapılır?

  • 20 ml su + 10 g toz şeker ile mayayı açarak özdeştirin.
  • Özdeştirdiğiniz mayayı üzeri için olan malzemeler hariç tüm malzeme ile karıştırın, ununu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamuru üzeri bezle örtülü şekilde 2 saate yakın mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve bu parçaları da 3 eşit parçaya ayırarak uzunlamasına şeritler haline getirin. Ardından saç örgüsü olacak şekilde örün.
  • Daha sonra yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alın, 30 dakika da tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta, pudra şekeri ve sütten oluşan harcı sürün ve bademleri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

*Yaş maya yerine, 11 g instant kuru maya kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kayseri Mantı
30 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pastane Poğaçası Tarifi
90 Dakika
8-10 Kişilik
12B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Milföyden Çam Ağacı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar (4)

İnci Dinek
· 08.04.2020

Paskalya çöreğine bayıliyorum bunu denicem şef 👍👩‍🍳🥧

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 10.04.2020

Bence de denemelisin oldukça lezziz bir tarif, eline sağlık 😄

Nuray Yenidunya
· 26.04.2020

Paskalya çöreği deyince İstanbul geliyor aklıma İzmir'de yasiyorum şu an burda kimse bilmiyor hiç bir pastanede yok tşk ediyorum sizin tarifinizle deniyecegim emeğinize sağlık 🙏☺️

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.04.2020

Teşekkür ederim, sizin de elinize sağlık. Afiyet olsun 🙏