add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Paskalya Çöreği

Geleneksel Paskalya Çöreği nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Paskalya Çöreği

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
180 g toz şeker
2 g tuz
450 g un
6 g toz mahlep
5 g vanilya
3 adet yumurta
200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
1 adet damla sakızı
20 g yaş maya
20 g su (mayayı açmak için)
10 g toz şeker (mayayı açmak için)
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
25 g pudra şekeri (üzeri için)
10 g Pınar Süt (üzeri için)
Pınar Ürünü
40 g file badem (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  • 20 g su + 10 g toz şeker ile mayayı açarak özdeştirin.
  • Özdeştirdiğiniz mayayı üzeri için olan malzemeler hariç tüm malzeme ile karıştırın, ununu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamuru üzeri bezle örtülü şekilde 2 saate yakın mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve bu parçaları da 3 eşit parçaya ayırarak uzunlamasına şeritler haline getirin. Ardından saç örgüsü olacak şekilde örün.
  • Daha sonra yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alın, 30 dakika da tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta, pudra şekeri ve sütten oluşan harcı sürün ve bademleri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

*Yaş maya yerine, 11 g instant kuru maya kullanabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (4)

İnci Dinek
08.04.2020

Paskalya çöreğine bayıliyorum bunu denicem şef 👍👩‍🍳🥧

Gülçin Kaya
10.04.2020

Bence de denemelisin oldukça lezziz bir tarif, eline sağlık 😄

Gülçin Kaya
Nuray Yenidunya
26.04.2020

Paskalya çöreği deyince İstanbul geliyor aklıma İzmir'de yasiyorum şu an burda kimse bilmiyor hiç bir pastanede yok tşk ediyorum sizin tarifinizle deniyecegim emeğinize sağlık 🙏☺️

Gülçin Kaya
26.04.2020

Teşekkür ederim, sizin de elinize sağlık. Afiyet olsun 🙏

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik