Tarif

Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan

Bu lezzete hayran kalacaksınız! Nefis bir ara sıcak niteliğinde pastırma cipsli bostan patlıcan tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Fırın, Tava
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet bostan patlıcan
100 g Pınar Beyaz
40 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
8 g tuz
2-3 dal taze nane
2-3 dal taze reyhan
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g Pınar Pastırma Gurme
Pınar
10 g çektirilmiş balzamik sirke

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların saplarını kısaltın. Yıkayıp kurulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında 35 dk. pişirin.
  • Pişen patlıcanları soğuduktan sonra ortadan ikiye yarın, çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra iç kısımlarını kaşık yardımıyla bir kaba alın. Üzerine pınar beyaz, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz, kıyılmış nane ve reyhanı ilave edip karıştırın.
  • Pastırma cipsi için: Pastırmaları ince uzun şekilde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip pastırmaları kızartmaya başlayın. Rengi değişmeye başlayan pastırmaları 2-3 dakika daha tavada tuttuktan sonra kağıt havlu üzerine alın. Tavada kalan yağı servis esnasında kullanmak üzere kenara ayırın.
  • İçi alınmış patlıcanları, hazırladığınız harçla doldurun ve güzel bir servis tabağına alın. Üzerine kızarmış pastırma cipslerini yerleştirin, az miktarda kenara ayırdığınız cips yağından gezdirin.
  • Son dokunuş olarak çektirilmiş balzamik sirke ile tabağınızı süsleyip servis edin.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (2)

Temel yiyecek ve içecek üretiminden Ümmühan TAŞ

💖😋😋👌👌

Gülçin Kaya
16.06.2021

🙏🙏😍

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
45 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Susamlı Mücver
30 Dakika
6-8 Kişilik
5B