Tarif

Patates Püresi Tarifi

Orijinal patates püresi tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında patates püresi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 157B
  • 151
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet orta boy patates
10 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber veya akbiber
2 g muskat rendesi
250 ml Pınar Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. (ortalama 25-30 dk.)
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzün, kabuklarını dikkatlice soyun. Ardından varsa bir püre makinesinde yoksa bir patates eziciyle püre haline getirin. Üzerine 2-3 küp tereyağı ekleyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
  • Bu esnada; bir sos tenceresinde krema ve tereyağını ısıtın.
  • Ezdiğiniz patateslerin üzerine ısınan kremayı azar azar dökün ve patateslere yedirerek karıştırın. Ara ara tadına bakarak gerekirse baharat ilavesi yapın.
  • Tercihen hazır olan patates püresine az miktarda rendelenmiş gravyer peyniri veya parmesan peyniri ilave edebilirsiniz.
  • Sıcak olarak ana yemeklerin yanında servis edin.

Püf Noktası

*Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
*Pürenin kıvamını zevkinize göre ayarlayın. Süt veya krema ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
*Mutlaka sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Lavantalı Fit Böğürtlen Tarifi
12B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Krem Peynirli Kızarmış Patates Tarifi
13B Görüntüleme
Çikolatalı Hurma Topları Tarifi
approved
18B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Barina Tanrıbakan
· 18.04.2021

Neden kabukları ile haşlaniyor?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 19.04.2021

Merhaba, kabukları soyularak haşlanan patatesler içine fazla su çekiyor ve lezzetini kaybetmesine sebep oluyor. Kabuklarıyla haşlandığı zaman lezzeti içinde kalıp istenilen kıvam elde edilmesine yardımcı oluyor.

BelginKırıcı
· 18.04.2022

Krema yerine süt kullanabilir miyiz

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 18.04.2022

Evet ister krema ister süt isterseniz de her ikisini aynı anda kullanabilirsiniz.

BurakKeşyapan
· 18.05.2022

Muskat onemlimi

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
BurakKeşyapan
· 18.05.2022

Yada baska bisey kulanila bilirmi

Kısık Ateş
· 19.05.2022

Merhaba, zorunlu değil fakat çok yakışan bir baharat olduğu için kullanmanızı tavsiye ederiz.