Tarif

Patatesli Çıtır Börek

Anne böreği lezzetinde enfes patatesli çıtır börek tarifi. Baklava yufkasından börek tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Patatesli Çıtır Börek
Paylaş
  • 17B
  • 40
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Patates Harcı için:
4 adet patates
1 adet kuru soğan
20 ml sıvı yağ
50 ml Pınar Süt
Pınar
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
Börek için:
1 paket baklavalık yufka (400 gr)
40 ml sıvı yağ
100 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
2 adet yumurta sarısı
susam

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patates harcını hazırlayın. Bunun için kabuğu soyulmuş patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun ve kenara alın.
  • İçine ezilmiş patatesleri, sütü ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Buradaki baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayın.
  • Börek için: Bir kasede sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
  • 1 adet baklavalık yufkayı tezgaha serin üzerine yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.
  • 2. yufkayı da üzerine yerleştirin ve tekrar yağlı karışımdan sürün, bu işlemi 4 yufka üst üste olacak şekilde tekrarlayın.
  • Dördüncü yufkanın üzerine de yağlı karışımdan sürdükten sonra yufkayı ortadan yanlamasına ikiye bölün ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Bir bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde kesip fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kayseri Mantı
30 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Tavuklu Börek
45 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.