Tarif
Patatesli Çörek Tarifi
Çay saatlerinizin eşlikçisi, enfes patatesli çörek tarifi.
110 Dakika
2-4 Kişilik
Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 11B
- 24
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
500 g patates
10 g tuz
2 adet yumurta
10 g toz şeker
5 g zencefil tozu
35 ml su
10 g kuru maya
50 g pudra şekeri(üzeri için)
Nasıl Yapılır?
- 1Aktif kuru mayayı su ve süt ile eritin.
- 216 gram un ekleyip 30 dakika bekletin.
- 3Patatesleri soyun ve ezerek püre haline getirin.
- 4Bu pürenin içine yumurtaları ve tereyağını ekleyerek hızlıca çırpın.
- 5Ayrı bir kapta kalan un ile zencefil tozunu karıştırın.
- 6Patates püresi, zencefilli un ve bekletilmiş mayayı karıştırarak homojen yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
- 7Tek bir büyük veya iki küçük yağlanmış ve unlanmış kalıba hamuru yerleştirin.
- 8Kalıbın yüksekliğine kadar yaklaşık 1 saat kabarması için nemli bir bezle üstünü örtüp sıcak bir yerde bekletin.
- 9Bekledikten sonra yüksek ısılı fırında 40 dakika süre ile pişirin.
- 10Kalıptan çıkartıp ızgara üzerinde soğutun ve üzerine pudra şekeri serpin.
Püf Noktası
*Muffin kalıpları da kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.