Paylaş
- 25B
- 138
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g pırasa
60 ml zeytinyağı
500 g patates
3 diş sarımsak
1.5 litre kemik suyu veya sebze suyu
1/4 adet meksika biberi
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Pırasaların beyaz kısımları ince ince doğranır ve zeytinyağında sotelenir. Ardından patates ve sarımsaklar ilave edilir.
- 2Kemik suyu veya sebze suyu eklenerek orta yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.
- 3Kaynamaya yakın meksika biberi, tuz ve karabiber eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
- 4Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar el blenderından çekilir. Sıcak olarak servis edilir.
Püf Noktası
*Pırasanın sadece beyaz kısımları kullanılır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
3.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar (2)
Pırasa lifli bir sebze olduğu için süzgeçten geçirdikten sonra çorba çok suulu kalıyor. Süzmeyince çocuklar yemiyor 😂 ama genel lezzet olarak harika bir tarif pişirirken bir tutam tarhun attım lezzet bambaşka bir yere çıktı. Tarif için teşekkür ederim.
Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi