- Tarifler
- Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
- Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
Tarif
Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
Atıştırmalık tatlarda bugün! Leziz patatesli sucuklu kroket tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 17B
- 118
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g patates
20 g mısır nişastası
2 adet yumurta
60 g un
250 g galeta unu
250 ml sıvı yağ, kızartmak için
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Patateslerin kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
- 2Soğuyan patatesleri geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine küp şeklinde doğranmış sucukları, rendelenmiş kaşar peynirini, mısır nişastasını ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. İhtiyaç duyarsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
- 3Hamur kıvamı alacak hale geldiğinde ellerinizi hafif unlayıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- 4Bir tepsiye dizerek buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- 5Dinlenen kroketleri önce un ardından çırpılmış yumurta ve son olarak galeta ununa batırarak iyice kaplayın.
- 6Ardından ay çiçek yağında ortalama 3-4 dk. kızartıp sıcak olarak servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.