- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
- Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Tarif
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Farklı bir sunum ile göze ve damağa hitap edecek bir patlıcan tarifi: yoğurtlu patlıcan dilimleri. Izgarada patlıcan nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 11B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet salatalık
1/2 demet taze nane
2 diş sarımsak
200 g süzme yoğurt
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet bostan patlıcan
150 ml zeytinyağı
toz kırmızı biber
kimyon
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1İnce dilimlenmiş salatalık, kıyılmış nane, doğranmış sarımsak ve biraz tuz yoğurtla karıştırılır. Buzdolabına yerleştirilir.
- 2Közlenmiş kırmızı biberler küp küp doğranır.
- 3Patlıcanlar alacalı soyulur yarım cm kalınlığında dilimlenir, zeytinyağıyla yağlanır ve kırmızı biber, kimyon ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından ızgarada pişirilir.
- 4Bir servis tabağına alınır. Üzerlerine yoğurt dökülür ve doğranmış köz biberlerle servis edilir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.