Tarif

Patlıcan Güveci

Mevsiminde patlıcan ve domateslerle hazırlanan patlıcan güveci nasıl yapılır? Toprak güveçte etli patlıcan yemeği tarifi ve püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Fırın
Patlıcan Güveci
Paylaş
  • 2B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuzu kuşbaşı et
3 adet patlıcan
5 adet olgun domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
150 ml su
25 g domates salçası
50 g biber salçası
tuz
karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve domatesleri soyup, kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın. (Dilerseniz daha iri de yapabilirsiniz)
  • Yeşil ve kırmızı biberleri irice, soğanı yemeklik kıyın.
  • Toprak bir güveci ısıtın. Zemine soğanı ve etleri koyun.
  • Üzerine sırası ile patlıcan, biber, sarımsak ve domatesleri gelişi güzel yerleştirin.
  • Bir kasede su, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu güvece dökün.
  • En üste tereyağı parçaları yerleştirin, güvecin kapağını kapatın ya da folyo ile sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında önce 30 dakika pişirin. Ardından 160°C’de 120 dakika pişirin.
  • Pişen güveci fırından çıkarıp yavaşça karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Zennup 1844 - Mutfak Koordinatörü

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme