Tarif

Patlıcan Güveci Tarifi

Mevsiminde patlıcan ve domateslerle hazırlanan patlıcan güveci nasıl yapılır? Toprak güveçte etli patlıcan yemeği tarifi ve püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Patlıcan Güveci Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuzu kuşbaşı et
3 adet patlıcan
5 adet olgun domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
150 ml su
25 g domates salçası
50 g biber salçası
tuz
karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve domatesleri soyup, kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın. (Dilerseniz daha iri de yapabilirsiniz)
  • Yeşil ve kırmızı biberleri irice, soğanı yemeklik kıyın.
  • Toprak bir güveci ısıtın. Zemine soğanı ve etleri koyun.
  • Üzerine sırası ile patlıcan, biber, sarımsak ve domatesleri gelişi güzel yerleştirin.
  • Bir kasede su, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu güvece dökün.
  • En üste tereyağı parçaları yerleştirin, güvecin kapağını kapatın ya da folyo ile sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında önce 30 dakika pişirin. Ardından 160°C’de 120 dakika pişirin.
  • Pişen güveci fırından çıkarıp yavaşça karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Karnıyarık Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
1M Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Musakka Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
86B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Soğan Yahnisi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.