Tarif

Patlıcan Levengi Tarifi

Özel tariflerimden bir tanesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Patlıcan Levengi nasıl yapılır?
60 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın, Buhar
Patlıcan Levengi Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
200 g ceviz içi
40 g kızılcık sos
20 g erik sos
tuz ve karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
nar
mikro yeşillik

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ortadan kesilir çekirdekleri çıkartılır, tuzlu suda bekletilir. Daha sonra buharda pişirilir.
  • Erik, nar ve kızılcık meyveleri temizlenir, yıkanır ve 2 kg meyveye 1 bardak su koyarak tencerede kaynatılır. Üzerinde oluşan köpük ara ara temizlenir. Meyveler eriyene kadar bu işlem devam ettirilir. Süzgeçten geçirilir. Çıkan meyve suyu koyulaşana kadar ve kıvam alana kadar tekrar kaynatılır. Zevkinize göre şeker ilave edebilirsiniz.
  • İnce doğranmış kırmızı soğan, ceviz içi ve kaynatılan erik sosundan iç harç hazırlanır, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Bu harç patlıcanların içine doldurulur.
  • Daha sonra bir tavada tereyağıyla mühürlenir ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilip servis edilir.
  • Nar taneleri ve mikro yeşilliklerle sunulur.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
29B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi
54B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Vusale Orucova
· 25.04.2021

Merhabalar, siz soganin suyunu sıkmıyor musunuz?