Tarif

Patlıcan Sarma

Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım.
30 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma
Kızartma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet patlıcan
50 g ceviz içi
15 g haşlanmış yumurta beyazı rendesi
5 g Pınar Mayonez
Pınar Ürünü
10 g tane nar
5 g tuz
3 g karabiber
5 g mikro yeşillik

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ince slice olacak şekilde dilimlenir ve yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
  • Bir karıştırma kabında ceviz içi, nar, tuz ve karabiber karıştırılır.
  • Yağı süzülen patlıcan dilimlerinin içine doldurularak sarma yapılır.
  • 4'er adet porsiyonlanır ve güzel bir sunum tabağına yerleştirilir.
  • Üzerine sıkma torbasına koyulan mayonez incecik şekilde sıkılır. Mikro yeşillik, nar taneleri ve yeşil zeytinyağı ile süslenir.
Ramin Nuriyev
Ramin NuriyevZeferan Restaurant - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
75 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Dolmaları
30 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bamyalı Elma Dolması
30 Dakika
2-4 Kişilik