add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcan sevenlerin yemeğe doyamayacağı bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Hem çok pratik hem de ağzınıza layık!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet iri patlıcan
30 g zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
20 g domates salçası
5 g biber salçası
500 g pilavlık bulgur
1 l et suyu
5 g tuz
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın, patlıcanları içine atıp kızartın.
  • Patlıcanlar kızarınca kevgirle alıp fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt üzerine aktarın.
  • Uzunlamasına dörde böldüğünüz kırmızı biberi doğrayın. Sarımsağı çok ince doğrayın.
  • Kuru soğanı da yarım piyazlık doğrayıp 15 gr tereyağı ve zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Kısık ateşte soğanlar saydamlaşana kadar kavurun.
  • Kırmızı biberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sarımsağı da ekleyip karıştırdıktan sonra salçaları koyun. 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
  • Üzerine et suyunu ve tuzu ekleyin kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya bulguru ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte bulgur yumuşayıp suyunu çekmeye başlayınca önceden kızarttığınız patlıcanları ilave edin.Hafifçe karıştırın. Bulgur tamamen suyunu çekemeye yakın ocağı kapatın.
  • Bu arada kalan 15 gr tereyağını küçük bir tavada eritin. Köpük köpük olunca ocaktan alın ve pilavın üzerine önce karabiberi sonra da köpük köpük olan kızgın tereyağını gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp pilavı demlendirmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

Gökhan Çelik
25.08.2019

Sefim ya bi şey sorcam patlıcan dirimi duruyor yoksa odami pişiyor

Oytun Dağlı
26.08.2019

Gökhancım 8. aşamada yazılı :) Sevgiler

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
Paella
50 Dakika
2-4 Kişilik