Tarif

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcan sevenlerin yemeğe doyamayacağı bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Hem çok pratik hem de ağzınıza layık patlıcanlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 105
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet iri patlıcan
30 g zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
20 g domates salçası
10 g biber salçası
500 g pilavlık bulgur
1 l et suyu
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kızgın yağda patlıcanları kızartın.
  • Patlıcanlar kızarınca bir kevgirle havlu kağıt üzerine aktarın ve yağının süzülmesini sağlayın.
  • Uzunlamasına dörde böldüğünüz kırmızı biberi doğrayın. Sarımsakları çok ince doğrayın.
  • Tereyağının yarısını zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Piyazlık doğranan soğanı kısık ateşte saydamlaşana kadar kavurun.
  • Doğranmış kırmızı biberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sarımsakları da ekleyip karıştırdıktan sonra salçaları ekleyin. 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
  • Üzerine sıcak et suyu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya bulguru ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekmeye başlayınca önceden kızarttığınız patlıcanları ilave edin. Hafifçe karıştırın. Bulgur tamamen suyunu çekemeye yakın ocağı kapatın.
  • Kalan tereyağını küçük bir tavada eritin. Köpük köpük olunca ocaktan alın ve pilavın üzerine önce karabiberi sonra da köpük köpük olan kızgın tereyağını gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp pilavı 10-15 dk. demlendirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Pilav Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
148B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
57B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.