Tarif

Patlıcanlı Karides Tarifi

Karidesle patlıcanın eşsiz uyumu, patlıcanlı karides tarifi.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Kızartma
Patlıcanlı Karides Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 28
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Karides
Pınar
3 adet patlıcan
15 g Pınar Tereyağ
Pınar
20 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
15 g dereotu
2 g taze soğan
4 g tuz
2 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
  • Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafıda altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın. Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5-6 dakika soteleyin. Tuzu, karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
  • Yeşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın orada da aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Levrek Marin Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Acılı Karides Tempura Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
79B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.