Tarif

Patlıcanlı Kiş

Şiddetle önerebileceğim, yerken doyamayacağınız tariflerden biridir Patlıcanlı Kiş... Favorilerinize ekleyerek canınız her çektiğinde rahatlıkla uygulayabilirsiniz! 😊
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kiş
Fırın
Patlıcanlı Kiş

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
2 g tuz
75 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
20 ml su
2 adet patlıcan
1 adet kırmızı soğan
2 adet domates
1 diş sarımsak
150 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
4 yaprak taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Bir tezgaha un dökülür. 2 g tuz eklenir ve ortası havuz yapılır.
  • Soğuk tereyağı eklenir ve parmak uçlarıyla fazla ezmeden homojen hale getirilir.
  • Ardından su eklenerek hamur kıvamına gelene dek yoğurulur. 15 dk buzdolabında dinlendirilir.
  • Bu esnada patlıcan ve kırmızı soğanlar halka halka doğranır. Kızgın bir tavada alt üst kızartılır.
  • Domateslerin kabukları soyulur ve halka şeklinde doğranır. Sarımsak ince ince kıyılır.
  • Dinlenen hamur dolaptan alınır, 24 cm’lik bir kalıba açılarak yerleştirilir.
  • Üzerine yağlı kağıt konulup nohut gibi kurubakliyatlarla ağırlık verilir, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirilir.
  • Fırında çıkın hamurun üzerine patlıcan, soğan, domates, sarımsak ve dilimlenmiş kaşar peynirleri düzgünce yerleştirilir, az miktarda tuz ile tatlandırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Servis etmeden önce üzerine taze fesleğen serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ölçüler 24 cm'lik kalıba uygundur!

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Türk Usulü Kiş
40 Dakika
4-6 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Ratatouille Sebzeli Kiş
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ispanaklı Kiş
45 Dakika
4-6 Kişilik