Tarif

Patlıcanlı Meze

Sofralarınıza lezzet katacak pratik bir patlıcanlı meze tarifi.
15 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Soğuk
Patlıcanlı Meze

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
4 adet patlıcan
10 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
25 g Pınar Mayonez
Pınar
5 g tahin
5 g tuz
25 g zeytinyağı
5 g kuru nane
5 g pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve biberleri yıkayın ve közleme esnasında patlıcanların patlamaması için kürdanla delin.
  • Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını dikkatlice soyup küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın.
  • Ayrı bir kasenin içine ekşi kremayı koyup, mayonez ve ince kıydığınız sarımsaklarla beraber karıştırın.
  • Son olarak tahini eklediğiniz karışımı bir kez daha karıştırıp közlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz oranını ayarlayın.
  • Servis tabağına aldığınız karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ve kuru nane serperek servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Havuçlu Meze
20 Dakika
2-4 Kişilik
6B