Tarif

Pazı Sarması

Lezzetli ve sağlıklı bir ana yemek, pazı sarması tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma
Tencere
Pazı Sarması

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet pazı
200 g bulgur
250 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
15 g biber salçası
30 g domates salçası
3 g karabiber
3 g kaya tuzu
30 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını 2 dakika kaynar suda haşlayıp soğuk suya koyun ve renginin yeşil kalmasını sağlayın.
  • Bu esnada soğan, domates ve maydanozu incecik doğrayın.
  • Bir karıştırma kabına doğradığınız tüm malzemeyi koyun. Üzerine dana kıyma, yıkanmış bulgur, iki çeşit salça ve baharatları ekleyip harcı güzelce yoğurun.
  • Hazır olan pazı yapraklarına birer kaşık olacak şekilde harcı yerleştirip yaprakları sarın.
  • Tencerenin altına maydanoz ve pazı saplarını dizin. Üzerine de sardığınız pazıları yerleştirin.
  • Sosu için; 2 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Pazı sarmalarının üzerine bir parça tereyağı ekleyin ve bir tabak kapatın.
  • Hazır olan sosu, tabağın üzerine çıkacak kadar ilave edin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45 dakika pişmeye bırakın.
  • 45 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve üzerindeki tabağı alın.
  • 30 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Ekşi krema ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Dolmaları
30 Dakika
4-6 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bamyalı Elma Dolması
30 Dakika
2-4 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Annemin Üzümlü Yaprak Sarması