add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Pazı Sarması

Lezzetli ve sağlıklı bir ana yemek, pazı sarması tarifi
105 Dakika
4-6 Kişilik
Etler
Tencere
Pazı Sarması

Malzeme Listesi

600 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
1 kg pazı
200 g bulgur
250 g yemeklik kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet iri boy domates
1/2 demet maydanoz
15 g biber salçası
30 g domates salçası
2 g karabiber
2 g kaya tuzu
30 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
15 g domates salçası
1 g karabiber
2 g kaya tuzu
400 g su

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını 3 dakika haşlayıp soğuk suya koyun ve renginin yeşil kalmasını sağlayın.
  • Bu esnada soğanı, domatesi ve maydanozu incecik kıyın.
  • Bir karıştırma kabına doğradığınız tüm malzemeyi koyup üzerine kıymayı, bulguru, salçaları ve baharatları ekleyin ve harcı güzelce yoğurun.
  • Hazır olan pazı yapraklarına birer kaşık olacak şekilde harcı yerleştirip yapraklarınızı sarın.
  • Tencerenin altına maydanoz ve pazı saplarını koyup üzerine de sardığınız pazıları yerleştirin.
  • Sosu için suyu ve domates salçasını karıştırın tuzunu ve karabiberini ekleyin.
  • Pazı sarmalarının üzerine Pınar Tereyağı ekleyin ve bir tabak kapatın.
  • Hazır olan sosu, tabağın üzerine çıkacak kadar ilave edin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45 dakika pişmeye bırakın.
  • 45 dakika sonra altını kapatın ve üzerindeki tabağı alın.
  • 30 dakika dinlendirip servis tabağına alın ve üzerinde bol Pınar Ekşi Krema ve Pınar Tereyağlı sos ile servis edin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Beğendili Köfte
35 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Pancetta
25 Dakika
2-4 Kişilik