Tarif

Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bal Kabağı. Bal Kabağını ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Muhteşem lezzetiyle Fırında Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 31B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6-8 dilim bal kabağı
330 g pekmez
200 ml su
Süslemek için:
Pınar Beyaz veya Pınar Sütkrem
Pınar
ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenmiş bal kabaklarının kabukları alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine pekmez ve suyu gezdirdikten sonra, önceden ısıtılmış 200-220°C fırında kabaklar yumuşayana kadar ortalama 20 dk. pişirin.
  • 20 dakikanın sonunda bir çatalla kabakları ters çevirip tekrar fırına verin, ortalama 20 dk. daha pişirin.
  • Pişen bal kabaklarını bir servis tabağına aktarın.
  • Fırın tepsisinde kalan pekmezli suyu ocakta bir sos kıvamına gelene kadar çektirin.
  • Hazır olan pekmezli sosu, tatlınızı servis etmeden önce üzerine gezdirin.
  • Pınar Beyaz/Sütkrem ve bol cevizle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Cevizli Ev Baklavası Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
14B Görüntüleme
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Hatice Harput
· 27.03.2023

Pekmezli şerbet bu kadar süre pişince yandı bu ne biçim tarif