Tarif

Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bal Kabağı. Bal Kabağını ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Muhteşem lezzetiyle Fırında Pekmezli Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Fırın
Paylaş
  • 4B
  • 40
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6-8 dilim bal kabağı
330 g pekmez
200 ml su
Süslemek için:
Pınar Beyaz veya Pınar Sütkrem
Pınar
ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenmiş bal kabaklarının kabukları alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine pekmez ve suyu gezdirdikten sonra, önceden ısıtılmış 200-220°C fırında kabaklar yumuşayana kadar ortalama 20 dk. pişirin.
  • 20 dakikanın sonunda bir çatalla kabakları ters çevirip tekrar fırına verin, ortalama 30 dk. daha pişirin.
  • Pişen bal kabaklarını bir servis tabağına aktarın.
  • Fırın tepsisinde kalan pekmezli suyu ocakta bir sos kıvamına gelene kadar çektirin.
  • Hazır olan pekmezli sosu, tatlınızı servis etmeden önce üzerine gezdirin.
  • Pınar Beyaz/Sütkrem ve bol cevizle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı
45 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
228B Görüntüleme