Tarif

Pepparkakor - Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi

Dünya çapında popüler bisküvi esaslı olup zencefil ve tarçın aromalı bir atıştırmalıktır.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Pepparkakor - Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
Paylaş
  • 30B
  • 141
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g un
6 g zencefil
6 g tarçın
7 g kakule
5 adet karanfil
5 g tuz
6 g kabartma tozu
3 g karbonat
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g esmer şeker
85 g beyaz şeker
80 ml üzüm pekmezi
1 adet yumurta
50 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba alın. İçine baharatları, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek iyice karıştırın.
  • Ayrı bir kapta tereyağı, esmer ve beyaz şeker, pekmez, su ve yumurtayı sırasıyla ilave ederek bir mikser yardımıyla orta devirde kıvamlaştırın.
  • Daha sonra un karışımına katarak elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Açılacak hamur kıvamına gelince kabın üzerini streçle kapatıp 1 akşam buzdolabında dinlendirin.
  • Ertesi gün, unladığınız tezgahın üzerinde merdaneyle açın. (çok kalın olmamalı, 0,5 santimlik kalınlık yeterlidir)
  • Hamuru açtıktan sonra hamur kalıplarıyla istediğiniz biçimlerde kesin. Yağlı kağıt serdiğinizde fırın tepesinde önceden 180°C ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Pepparkakor'lar hazırdır.

Püf Noktası

Bir sonraki yapışınızda özellikle zencefil, tarçın ve kakule baharat üçlüsünü sevdiğiniz lezzet aralığına göre ufak dokunuşlarla değiştirerek size özel Pepparkakor'lar yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Tahinli Brownie Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
8B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Fındıklı Muffin Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Bal Kabaklı Cookie Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esila Sayın
· 13.01.2021

kurabiyeler pişerken küçüldüler biraz sebebi ne olabilir sizce, bir de suyu soğuk mu ılık mı eklemeliyiz. ayrıca tarif çok güzel defalarca yaptım, teşekkürler :)

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 14.01.2021

Merhaba, oda sıcaklığında tereyağı ve su kullanmalısınız. Elinize sağlık, sevgiler 🙏😊