- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Peskütan Çorbası
Tarif
Peskütan Çorbası
Peskütan Nedir? Ekşiyen ayran, ateş üzerinde bir müddet karıştırılarak iyice ısıtılır. Ateşten indirdikten sonra içerisine taze ve soğutulmuş bir miktar daha ayran katılır. Elde edilen karışım tuzlanarak keseler içerisinde soğumaya bırakılır. İçerisindeki acımtırak su süzülüp, bir yoğurt kıvamını aldığında kimi yörelerde plastik kaplara, kimi yörelerde de küplere konularak saklanır. Bu işlemle elde edilen yoğurda 'Peskütan' denir.
35 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 54B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g peskütan
15 g un
1 adet yumurta sarısı
1,5 l su
160 g yarma
180 g yeşil mercimek
1-2 adet kemikli kıyma (kıymalık kavurma yapma sırasında üzerinde et olan kemiklerin kavrulması ile elde edilen kıyma)
40 g kuru soğan
10 g kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Yarma ve mercimeği haşlayın.
- 2Tencereye unu ve yumurta sarısını koyup birazcık su ile çırpın, daha sonra Peskütanı ve suyu koyup iyice çırpın ve tencereyi ocağa alın.
- 3Kemikli kıymayı ekleyin, sürekli karıştırarak çorba ısınmaya başlayınca yarma ve mercimeği ilave edin.
- 4Ayrı bir tavada kuru soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin ve kuru naneyi ekleyip ocaktan alın ve çorbaya ilave edin.
Püf Noktası
*Peskütan tuzlu olduğundan dolayı tuzunu çorbanın tadına bakarak ayarlayın.
*Çorbanın pişme esnasında kesilmesini önlemek için 1-2 parça ekmek kabuğu atmanız yeterli olacaktır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
1.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.