Tarif

Petibörlü Pasta Tarifi

Anne tatlısı Petibör Bisküvili Pasta tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 23B
  • 177
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
120 g un
100 g kakao
220 g toz şeker
5 g vanilya
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g bitter veya sütlü çikolata
150 g kakaolu petibör bisküvi
150 g sade petibör bisküvi
Üzeri için:
Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede süt, un, kakao, toz şeker, vanilya ve tereyağını karıştırın.
  • Kısık ateşte güzelce muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ardından içerisine çikolatayı ekleyin ve homojen oluncaya kadar karıştırın, kenara alın.
  • Petibör pastanızı yapacağınız kalıbın tababını yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Bir sıra muhallebi bir sıra bisküvi şeklinde katlarını oluşturun. Bu işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
  • Ardından kalan muhallebiyi üzerine yayıp, en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında dinlenen pastanız hazır olunca dilimleyerek servise hazır hale getirin.
  • Üzerine toz Antep fıstığı serperek, soğuk olarak tüketin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Karpatka (Polonya Pastası) Tarifi
112B Görüntüleme
Sachertorte Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
31B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kedi Dili Pastası Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

AslıhanSARITAŞ
· 02.05.2020

Ben yaptım ama yağlı kağıda yapışıp kaldı. Çok üzüldüm

Kısık Ateş
· 04.05.2020

Merhaba Aslıhan, pastanın kendini toplayabilmesi için en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirmek gerekiyor. Yağlı kağıt senin için bir riskse teflon gibi yapışmaz bir kalıpla da bu tarifi deneyebilirsin. Eline sağlık 😊