Tarif

Petibörlü Pasta

Anne tatlısı Petibör Bisküvili Pasta tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
120 g un
100 g kakao
220 g toz şeker
5 g vanilya
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g bitter veya sütlü çikolata
150 g kakaolu petibör bisküvi
150 g sade petibör bisküvi
100 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede süt, un, kakao, toz şeker, vanilya ve tereyağını karıştırın.
  • Kısık ateşte güzelce muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ardından içerisine çikolatayı ekleyin ve homojen oluncaya kadar karıştırın, kenara alın.
  • Petibör pastanızı yapacağınız kalıbın tababını yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Bir sıra muhallebi bir sıra bisküvi şeklinde katlarını oluşturun. Bu işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
  • Ardından kalan muhallebiyi üzerine yayıp, en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında dinlenen pastanız hazır olunca dilimleyerek servise hazır hale getirin.
  • Üzerine toz Antep fıstığı serperek, soğuk olarak tüketin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (2)

AslıhanSARITAŞ

Ben yaptım ama yağlı kağıda yapışıp kaldı. Çok üzüldüm

Kısık Ateş
04.05.2020

Merhaba Aslıhan, pastanın kendini toplayabilmesi için en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirmek gerekiyor. Yağlı kağıt senin için bir riskse teflon gibi yapışmaz bir kalıpla da bu tarifi deneyebilirsin. Eline sağlık 😊

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Somon Waffle
20 Dakika
4-6 Kişilik
2B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Sachertorte
60 Dakika
8-10 Kişilik
4B
Mozaik Pasta
30 Dakika
4-6 Kişilik
75B