Tarif

Peymacun

Pide ustalarını aratmayacağınız, Peymacun tarifini denemelisiniz. Otlu peynirli Peymacun tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Peymacun
Paylaş
  • 31B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
550 g un
8 g tuz
240 ml ılık su
8 g toz şeker
50 g yaş maya
Üzeri için:
200 g Pınar Labne
Pınar
220 g Pınar Kaşar Peyniri, rendelenmiş
Pınar
1 demet kıyılmış maydanoz
5 g pul biber
1 adet yumurta
kenarlarına sürmek için 1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: un ve tuzu bir kaba koyup ortasını açın, ılık su ve toz şeker ile eritilen yaş mayayı unun ortasına dökün ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazır olan hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın. Üzeri için labne, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve pul biberi güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayın.
  • Hamurun kenarlarını hafifçe kıvırın ve bir fırçayla yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 20-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Paskalya Çöreği
60 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Glütensiz Tuzlu Waffle
45 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Sudenaz Chef
Sudenaz Chef
Mutfak Chef'i
Mayasız Poğaça
approved
50 Dakika
6-8 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.