add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Peymacun

Pide ustalarını aratmayacağınız, Peymacun tarifini denemelisiniz.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Peymacun

Malzeme Listesi

550 g un
50 g yaş maya
8 g tuz
8 g toz şeker
240 ml su (ılık)
200 g Pınar Labne (harcı için)
Pınar Ürünü
220 g Pınar Kaşar Peynir (rende) (harcı için)
Pınar Ürünü
1 demet maydanoz (harcı için)
5 g pul biber (harcı için)
1 adet yumurta (harcı için)
1 adet yumurta sarısı (harcı için)

Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuzu bir kaba koyup ortasını açın, ılık su ve şeker ile eritilen mayayı unun ortasına dökün ve yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın ve hazırladığınız harcı üzerine yayın.
  • Kenarları hafifçe kıvırın ve kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik