Tarif

Peymacun

Pide ustalarını aratmayacağınız, Peymacun tarifini denemelisiniz.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Peymacun

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 g un
50 g yaş maya
8 g tuz
8 g toz şeker
240 ml su (ılık)
200 g Pınar Labne (harcı için)
Pınar Ürünü
220 g Pınar Kaşar Peynir (rende) (harcı için)
Pınar Ürünü
1 demet maydanoz (harcı için)
5 g pul biber (harcı için)
1 adet yumurta (harcı için)
1 adet yumurta sarısı (harcı için)

Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuzu bir kaba koyup ortasını açın, ılık su ve şeker ile eritilen mayayı unun ortasına dökün ve yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın ve hazırladığınız harcı üzerine yayın.
  • Kenarları hafifçe kıvırın ve kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Önceden 170-180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Oytun Dağlı
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik