Tarif

Pikan Cevizli Dondurma

Son derece sağlıklı dondurma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 🍨🍦Yaz aylarının vazgeçilmezi: Dondurma nasıl yapılır? Evde kolay dondurma tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Pikan cevizli bol sütlü dondurma tarifi ve tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 2B
  • 38
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Dondurma için:
480 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
240 ml Pınar Krema
Pınar
4 adet yumurta sarısı
170 g toz şeker
200 g Pınar Beyaz, ekstra yumuşak
Pınar
Karamelize Ceviz için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g pikan cevizi
70 g esmer şeker

Nasıl Yapılır?

  • Krema ve sütü orta boy bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri hafif kabarana kadar çırpın.
  • Ilınan süt karışımından bir kepçe yumurta karışımına ilave edin ve karıştırın. Sütün sıcaklığı ile yumurta sıcaklığı dengelenince kalan sütün tamamına yumurta karışımını ekleyin. Benmari usulü hemen ocağa alıp karışım koyulaşana kadar tekrar karıştırın. Bu işleme temperleme yöntemi deniyor. Temperleme Nedir? Birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan ‘’kesilme’’ olayının önüne geçiliyor.
  • Son olarak Pınar Beyaz’ı ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazır olan karışımı bir süzgeçten geçirin. Dolaba koyabileceğiniz temiz bir kaba alın. Üzerini, bir streç film ile kabuk tutmasını ve hava almasını engelleyecek şekilde kapatın.
  • +4°C buzdolabına kaldırıp, en az 4-6 saat dinlendirin.
  • Karamelize Ceviz için: Bir tavada tereyağını eritin, pikan cevizleri ve esmer şekeri içine ekleyin. Kısık ateşte cevizler karamelize olana kadar karıştırın. Karamelize olan cevizleri bir yağlı kağıt veya silpat üzerine döküp tamamen soğutun. Daha sonra bir bıçak yardımı ile irice doğrayın.
  • Dinlenen dondurma karışımını buzdolabından çıkarın. Aynı zamanda dondurma makinesini kullanım talimatlarına göre hazırlamayı unutmayın!
  • Dondurma karışımını yavaşça dondurma haznesine döküp düşük devirde karıştırmaya başlayın. Karıştırma sırasında cevizlerin yarısını ekleyin.
  • 10-15 dk. sonra karışımın dondurma kıvamı almaya başladığını göreceksiniz.
  • Hazır olan cevizli dondurma karışımını temiz bir kaba alın ve -18°C derin dondurucuda, en az 6-8 saat dondurun.
  • Tamamen donan dondurmayı kalan cevizlerle süsleyerek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Temperleme Nedir? Birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan ‘’kesilme’’ olayının önüne geçiliyor.
*Dondurma yapımında en önemli şey dondurma aparatlarınızı en az 1 gece önceden derin dondurucuda bekletmiş olmanız!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme