Tarif

Piliç Kievski Tarifi

Geleneksel bir Rus yemeği olan leziz piliç kievski tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tava
Piliç Kievski Tarifi
Paylaş
  • 55B
  • 264
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet tavuk göğsü (derisi alınmış)
1 diş sarımsak
5 yaprak fesleğen
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g un
2 adet yumurta
100 g galeta unu
1 adet patates
10 g kuru tarhun otu
10 ml zeytinyağı
5 ml limon suyu
5 ml limon suyu
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Derisi alınmış tavuk göğsünü döverek yarım cm kalınlığında açın.
  • Bir kapta dövülmüş sarımsak, bir tutam tuz ve ince kıyılmış fesleğeni karıştırın.
  • Soğuk tereyağı ile ovarak karışımı top haline getirin.
  • Karışım haline gelen soğuk tereyağını, dövülmüş tavuk göğsünün arasına koyun ve bohça şeklinde kapatın. (burada çorba kasesinden yardım alınabilir) Sıkıca streç filme sarın ve şeklini kaybetmemesi için 30 dk. buzlukta bekletin.
  • Diğer bir tarafta paneleme işlemi için un, yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlayın. Yumurtanın içerisine paneye lezzet vermesi için biraz tuz, karabiber atıp çırpın.
  • Buzluktan çıkarttığınız sarılmış tavuk göğsünü her tarafını kaplayacak şekilde önce una, sonra yine her tarafını kaplayacak şekilde yumurtaya, son olarak da her tarafını kaplayacak şekilde galeta ununa bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 250 ml ayçiçek yağında kızartın.
  • Garnitürü için ise, patatesi haşlayın ve yemeklik şeklinde doğrayın.
  • Lezzet vermesi için kuru tarhun otu, zeytinyağı, limon suyu ve biraz tuz ile harmanlayın. Piliç kievskinin yanında servis edin.

Püf Noktası

Tavuk göğsünün iç kısmının pişmesi için ayçiçek yağını çok yüksek derecelere çıkarmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Köri Soslu Tavuk Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
495B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Yeter Qafarova
· 10.09.2020

En sevdigim. Ellerinize saglik

Uzman Levent Demirçakmak bu yorumu beğendi
Levent Demirçakmak
· 10.09.2020

Teşekkürler 👍🙂